Početna Društvo Video: Mladi fizioterapeuti u Igalu slave život, prijateljstvo, očekuju posao

Video: Mladi fizioterapeuti u Igalu slave život, prijateljstvo, očekuju posao

4

Povratak u normalu, s popuštanjem mjera NKT i lijepim danima, sve je vidljiviji. Danima su sve posjećenija igrališta, kafei, restorani, bašte, parkovi…

U Igalu su pred smiraj dana pažnju prolaznika i našu privukli i zvuci gitare, skladno pjevanje. Pomislili smo neki bend, klapa…Međutim, veselo društvo za stolom ispred kafe bara „Prijatelji“ činilo je šest mladih fizioterapeuta.

Nikola, Milan, Elena, Vasko i Anica su nakon završenog studisjkog programa Primijenjene fizioterapije Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, pripravnci u Institutu Igalo, a Ilija je završio prije tri godine fakultet.

Došli su, pričaju nam, poslije dva mjeseca samoizolacije iz Budve, Berana, Mojkovca, Nikšića, Danilovgrada, opet u Igalo, da nastave s pripravničkim stažom, ali i da kao prijatelji proslave povratak u normalne tokove svirkom, pjesmom, šalama…

Ipak, brinu što će kada im u septembru istekne pripravnički:

„Samo jedan odsto svršenih fizioterapeuta dobije stalan ugovor nakon pripravničkog“- kaže Nikola.

„Jedina šansa nam je da idemo u inostranstvo“, smatra Anica.

A Ilija, koji je na Birou već 3 godine, ističe da je njihov poziv veoma odgovoran i koristan, ali ne omogućava egzistenciju sve i da se nekome posreći da ga zadrže u Institutu Igalo:

“Plate u Institutu su toliko male da bi trebalo svih 700 radnika da dignu glas, jer rade odgovoran, težak posao, s bolesnim ljudima“- kaže pomalo rezignirano on.

To su samo neki od kratkih odgovora koje smo dobili, u pauzama između svirke. Pozdravljaju naše čitaoce s Perperom i pjesmom „Montenegro jazz“.

4 Komentari

 1. Samo polako , vise ce biti posla za vas nego za nas Novljane. Banja voli da zadrzi ljude iz drugih opstina. A ostatak vas samo inostranstvo… bolja opcija nego Banja za malu platu. Smatram da bi ministarstvo trebalo da napravi pauzu neke 2-3 godine sa ovom strukom , samo izbacuju studente a nema radnih mjesta za njih. Koliko ih samo znam koji su to odavno zavrsili a rade druge poslove nevezano za svoju struku. Jako tezak , koristan i cijenjen fakultet ali poslije njega nista

  6
  2
  • Ima posla, treba se informisati i dati doprinos. Mogućnosti postoje, bilo samostalno ili udruženo sa drugim kolegom ili koleginicom. Kritike je najlakše iskazati ali nisu u potpunosti osnovane. Lijepa je pjesma!

   2
   2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code