Video: Radio Aktiv inspirisao gimnazijalce iz Budve da snime spot

Video: Radio Aktiv inspirisao gimnazijalce iz Budve da snime spot

2
Podijeli

fotka gimnazijalci BUDVAGimnazijalci iz Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“ u Budvi snimili su svoju verziju spota za pjesmu „Stvaran svijet“ pulsko-zagrebačkog rock/ska kolektiva Radio Aktiv. Time su htjeli da prije svega upozore vršnjake na pretjerano korištenje tehnologije čija je posljedica udaljavanje od stvarnog svijeta. Pritom su pokazali na koje se sve kvalitetne načine može iskoristiti slobodno vrijeme.
Mladi Budvani su snimili spot u sklopu izbornog predmeta Medijska pismenost, a sve je počelo od jedne vožnje.
– Dok sam bila u kolima s mamom, počela je ova pjesma pa je mama pojačala radio i rekla mi da obavezno čujem tu stvar. Nakon 15-ak dana dobili smo zadatak da napravimo reklamu, kratki film ili nešto tako. Drugarima sam pokazala pjesmu i svima se jako svidjela – rekla je idejna začetnica ovog projekta, šesnaestogodišnja, Vasilisa Burić.
Spot su snimali i montirali dva dana, bez pomoći profesora i roditelja, a budući da su reakcije više nego pozitivne, u planu im je i snimanje obrade iste pjesme. Kako bi to moglo zvučati, može se pogledati u poslednjoj minuti spota. Uz Vasilisu u snimanju spota učestovali su i njeni drugari iz drugog razreda budvanske škole: Sara Vujačić, Ana Stanojević, Ana Carević, Ksenija Gaković, Veljko Marović i Dejan Škiljić.

– Spot nas je jako ugodno iznenadio! Drago nam je da su mladi prepoznali poruku i prenijeli je na svoj način, a posebno što je ona doprla i do Crne Gore. Lijepo je znati da tvoja glazba inspirira druge ljude i potiče na razmišljanje – kaže autor pjesme Branimir Čubrilo.
Rad budvanskih gimnazijalaca za svaku je pohvalu i odlična je uvertira za najavu novog spota Radio Aktiva za singl „Ovo nije san“ u duetu s ovogodišnjom dobitnicom Porina Martinom Geber Geby koji trenutno osvaja eter radio stanica širom regije. Spot će svjetlo dana ugledati sredinom januara, a režiraće ga Jura Troje. Gust raspored u decembru Radio Aktiv dovršiće istarskom mini turnejom, a možete ih pogledati i poslušati 26.12. u Umagu (American Bar), 27.12. u Rovinju (RMF) i 28.12. u Puli (Rocktarata).

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code