Početna Eco Video radovi novskih osnovaca u trci za nagradu na eko konkursu

Video radovi novskih osnovaca u trci za nagradu na eko konkursu

0

Učenici OŠ “Dašo Pavičić”, Pavle Đurović sa video radom „Odlaganje otpada u opštini Herceg Novi“ i Sergej Dragović, Petar Lučić i Danilo Dabović sa „Surlaš“-em, plasirali su se u top 3 na listi video radova osnovaca Crne Gore od 11 do 14 godina. Oni su učestvovali na XII konkursu NVO EKOM – „Mladi eko reporteri“. Teme konkursa bile su „Održiva proizvodnja i potrošnja“ i „Eko škole“.

Izvršni direktor EKOM-a i nacionalni koordinator mladih ekoreportera, Saša Karajović kazao je Radiju Jadran da je svečana dodjela nagrada najboljim mladim eko-reporterima Crne Gore predviđena na Dan planete Zemlje, u ponedjeljak 22. aprila u 12 sati u Ministarstvu održivog razvoja i turizma u Podgorici. Priznanja najboljima  uručiće mr Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje je i pokrovitelj i domaćin svečanosti.

Podsjetićemo, na XII konkurs NVO EKOM – „Mladi eko reporteri“ i teme „Održiva proizvodnja i potrošnja“ i „Eko škole“ stiglo je preko 480 radova iz 33 osnovne i 16 srednjih škola. Među njima, 8 radova bilo je selektovano iz škola u Herceg Novom – JUSMŠ “Ivan Goran Kovačić” i OŠ “Ilija Kišić” i “Dašo Pavičić”.

Pavle Đurović – „Odlaganje otpada u opštini Herceg Novi“:

Sergej Dragović, Petar Lučić i Danilo Dabović – „Surlaš“:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code