Video: Solila, jedinstveni rezervat prirode Tivta i Crne Gore

Video: Solila, jedinstveni rezervat prirode Tivta i Crne Gore

0
Podijeli

tivatska solila ytAko već nijeste bili na tivatskim Solilima vrijeme je da ih posjetite! Čekaju vas patke, čaplje, baljoške, više ptica iz familije šljukarica. Čeka vas prvi i jedini florističko – faunistički rezervat prirode u Crnoj Gori. Osim najstrožeg stepena zaštite na nacionalnom nivou, ovo područje zaštićeno je i međunarodim konvencijama.
Na Solilma vas čeka kompletna turistička infrastruktura – obnovljeni mostovi, osmatračnice za ptice i parkovski mobilijar. Pogledajte video i uvjerite se da solila vrijedi posjetiti!

Uspješna saradnja Javnog preduzeća “Morsko dobro”, upravljača ovog područja, Opštine Tivat, Turističke organizacije Tivta i Centra za zaštitu i proučavanje ptica, biće uskoro krunisana i otvaranjem infopunkta na Solilima.
Od nekadašnje deponije otpada, Solila poprimaju izgled uređene ekoturističke destinacije, osposobljene da posjetiocima pruži konkretne sadržaje. Preobražaj ovog područja najbolji je primjer rezultata postignutih uspješnom saradnjom civilnog sektora i državnih institucija, uvjeravaju iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code