Početna Izdvojeno Zoro Martinetti svira trubu i svako veče zahvaljuje medicinarima

Zoro Martinetti svira trubu i svako veče zahvaljuje medicinarima

28

Među brojnim Novljanima koji proteklih večeri aplauzom sa terasa ili prozora, tačno u 20 h, daju podršku medicinskom osoblju Crne Gore, koje je u prvoj lini borbe protiv korpona virusa, je i špacakomin novski, član legendarnih Exodusa, Zoro Martinetti. Zahvalnost i podršku iskazuje onako kako to godinama radi, kad nije angažovan u okviru svog primarnog zanimanja, svira i pjeva.

Sa finestre porodičnog doma u ulici Partizanski put ka Škveru, Zoro sa trubom, odsvira po jednu pjesmu, u trajanju od minut:

„Naši ljekari apsolutno zaslužuju podršku, pridružio sam se Novljanima koji im aplaudiraju, s tim što ja u ta doba nešto i odsviram. Svaku noć odsviram neku drugu ariju, počeo sam sa “O, sole mio”, zatim škotskom “Mir”, pa “Na te mislim”, “Hvala”, “Ima jedan grad na moru….”, priča nam Martinetti.

Iako je kaže komšiluk malobrojan, svi koji su trenutno tu, izađu na tarace i daju podršku. Muzika se kaže čuje i do Škvera, a Škver je veza sa cijelim svijetom:

„Ovih dana planiram da donesem i pojačalo, pa bi u ta doba mogli malo i zapjevat“, navodi Zoro uz osmijeh.

Inače, on i supruga Mira strogo poštuju mjere Vlade i NKT, pa vrijeme uglavnom provode kod kuće:

„Imam poziva da idem da radim oko dimnjaka, međutim, ne prihvatam za sada ništa. Mislim da je najpametnije da smo, ipak, doma, dok sve ovo ne prođe“, kaže Martinetti.

28 Komentari

 1. BRAVO KOMSIJA…. zao mi je sto sam na drugom kraju opstine od kada se udah……hahaha……ovdje se ne cuje nista ….
  samo pozitivno ljudi dragi…moga Novoga…..i ovo ce proci….
  samo da mi je jedan nes na Skver… na Skveru…. ehe ehe eh…
  nasi padezi… u Novi , u Novome … ma U Novi idem ,,i bio sam u Novi , gdje ,,,u Novi….ovako… da se dogovorimo ako moze makar sada….odlozite sve i politiku i sve drugo sto je negativno….nemojte …pogledajte Italijane… pjevaju ljudi.. da se najezis od njihove borbe da izadju zdravi iz ove situacije… a lijepo i slusati….kao da im davas podrsku….
  Postovani komsija Zoro…rado bih zapjevala uz vasu trubu…ima li ista ljepse od pjesme i muzike…a sjecam se Vase TISINE iz hotela Tople.
  Samo veselo.

 2. Zar stvarno mislis da vec novi nije ugradjen tamo daleko. Da nema mora bili bi smo kontinentalno selo. Mentalitet je vec kontinentalni. jesu li se vec neki krenuli oglasavat protiv maskara i maskenbala! Sve se vec promjenilo nije to vise onaj NAS NOVI i nikad vise nece biti!

  9
  1
 3. Rado bih nabavio bogato ilustrovanu knjigu “Zoro Martinetti obasjan zracima zalazećeg Sunca”. Zna li neko gdje se ta kjiga može kupiti?
  Zoru preporučujem da ne izlazi na prozor sa trubom kad napolju lampa.

  1
  2
 4. Ostavite se price ko je ko i odakle je dosao,cijenite ljude po njihovim djelima.ZORO NIJE BITNO NI KO SI NI ODAKLE SI.RAZGALIO SI SRCA NASA I POMOGAO NAM U OVOM BEZNADJU.HVALA TI LEGENDO I NEKA TE BOG CUVA….

  12
 5. Zoro Martinetti je slika i prilika pravog Novljanina, onog multikulturalnog, mediteranskog i svjetskog, optimističkog i vizionarskog. Furešti nisu dio tog svijeta, oni bi Novi na silu ugurali tamo đe mu nije mjesto.

  19
  1
 6. Zoro Martineti je vazda bio i ostao oličenje pravog Novskog građanina. Mnogi su se doselili u HN, ali zbog svog zastarijelog vaspitanja i kulture nikada nisu uspjeli da prevaziđu ta ograničenja i prihvate kulturu Herceg – Novog i ako je u svom razumu vole. To Zoro, brate naš.

  20
  2
 7. Браво за Зора. А минус за “новљане” Немојте нас дијелити. Ако сте “фрајери” то још нијесам чуо у брк, како сте тамо неки ви нешто као културни а ми тамо неки однекуд не знамо свирати трубу и некултурни. Све што има вриједно у овоме граду је дошло из братске вам ,одакле сте и ви пореклом, Херцеговине.

  6
  19
  • “Њуња” je za Novljane bio i ostao Njunjo, odnosno Rudi. Za tebe se vidi da si furešt neđe sa śevera đe se koristi ekavica. Trudio si se predstaviti kao neko iz ovih krajeva, pa si sa dosta napora napisao: дијелити i вриједно, ali ti je na kraju ponestalo snage pa si se otkrio napisavši: пореклом … Ti si пореклом iz plemena kratkonogih… Takvi kao što si ti pišu botove za sendvič sa sirom i lažu svijet da se balvani pod njima savijaju.

   12
   7
   • Rudi, niti jednom se Njunja nije htio predstavit kao domaći: rekao je, parafraziraću – nemojte NAS dijeliti…; AKO STE FRAJERI recite mi to u brk da sam manje vrijedan ako nisam odavde; ako mi tamo ODNEKUD ne znamo da sviramo trubu, ne znači da nismo kulturni…(Drugi dio poruke ne bih da komentarišem jer je netačno da je sve što je vrijedno u ovom gradu došlo iz Hercegovine?).
    Da Vas pitam zato, kada će ovaj fašizam i ksenofobija (mržnja prema strancima) već jednom prestati? Jedina istina u koju vjerujem je da će to biti kada pametniji i kulturniji POPUSTI, a to značli da živi svoj život bez tog uvrnutog i nakaradnog osjećanja da bi sve bilo bolje da nema furešta, jer to ne može biti i nije istina. Ukoliko ste Rudi školovani i ambiciozni da zaštitite svoje interese kao domicilnog stanovništva, svoju tradiciju i kulturno istorijsku baštinu – AKTIVIRAJTE SE. Pokažite svojim primjerom kako treba. Budite naš učitelj.
    Ne dobacujte iz prikrajka jer samo svjedočite teškoj nekulturi i primitivizmu.
    PS. Bijes koji vrca iz Vas, niste akumulirali zahvaljujući fureštima, već vremenu u kojem živimo, odnosno, zahvaljujući najgorem izrabljivanju, nepoštovanju i nepravdi kojima smo izloženi uz amanet i dopuštenje naše države i naše lokalne samouprave. Dajte da nešto uradimo za sebe i grad u kome živimo i klonite se prebrojavanja krvnih zrnaca jer ono je uvijek vodilo bratoubilačkim ratovima.
    Nešto mi govori da bi i Njunjo, da je živ, nekako ovako razmišljao jer on je najbolje znao kako je teško biti drugačiji.

    6
    1
 8. Bravo Zoro a zašto dislajkovi pa vjerovatno se nekome ne sviđa izbor pjesme a možda i zastave ko će im ga znat … Ima jedan grad na moru…

  12
 9. Klasika u Herceg Novom ma da je neko spasio zivot nekome , da mu je bubreg poklonio ili slicno naslo bi se Novljana koji bi turili par dislajkova!!!!

  15
  4
  • Nije to toliko “klasika” koliko činjenica da u svakom društvu ima psihopata kojima je internet postao bina za anonimno ispoljavanje vlastite umobolnosti.

   12
 10. Ima jos Novljana,bravo Zoro,podsjetis nas da u gradu i dalje postoje Novljani,odvikli smo se od toga. Kada na maskembalu sviraju narodnjaci jasno je sve

  33
  2
 11. Već odavno se vidi KO JE KO u našem gradu, a sada posebno…
  Da njemu slični, vode grad, bili bi smo poznati po dobrim stvarima koje činimo za svoje građane, ili bolje reći, za sve svoje gradjane. Ovako, Crveni krst čini što i ranije, ili imam krive informacije? Za mart su sa svim vrstama pomoći završili u obimu skoro uobičajenom tj. malo uvećanom nego što je predviđeno.
  Vidjećemo hoće li u aprilu podijeliti nekoliko puta više pomoći, koliko iznose stvarne potrebe, pa da ne govorim napamet. Grad se ne miješa, što se ima mješat? Ko je gladan neka izađe i pase žućenicu.
  PS. Ne računam 3 hiljade eura koliko su dali Crvenom krstu jer je to zanemarljivo

  20
  4
 12. ZORO MARTINETI JE COVJEK PO SVOJOJ PRIRODI PRIJE SVEG HUMAN.SPOSOBAN JE ZASVE I SVASTA STO NIKO NIJE U OVOM NASEM GRADU. DOBAR ZABAVLJAC AI KAO COVJEK. ZELIM NJEMU I NJEGOVOJ PORODICI DAIH PRATI SRECA NA SVAKOM KORAKU. ZIVIO ZORO DOK JE NJEGA BIT CE MUZIKE.

  46
  2
 13. Bravo Zoro, svaka ti čast, pa priznajem da me nisi iznenadio, prosto se zna da ćeš se ti i u ovakvim teškim vremenima dosjetiti da nam ih učiniš lakšim…

  64
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code