Početna Društvo VIŠE POSLA ZA KRIMINALISTIČKU POLICIJU U BOKI

VIŠE POSLA ZA KRIMINALISTIČKU POLICIJU U BOKI

0

police-lights3Na osam graničnih prelaza u Boki je za devet mjeseci ove godine zabilježen povećan promet, ali je bilo više posla i za kriminalističku policiju.

Među skoro 4 miliona putnika (3.950 000) i 765 000 vozila koji su prešli granicu – pronađeno je 221 lice u pokušaju da to učini ilegalno.

– Policija je pronašla i 32 osobe  koje su potraživane po nacionalnim i 14 po međunarodnim interpolovim potjernicama, informiše rukovodilac PJ Herceg Novi Goran Banićević. On dodaje i da je  na granicama u Boki  zaustavljeno 55 vozila po interpolovim potragama.

– Rezultat je to intezivne obuke kadrova i modernizacije opreme posebno u oblasti informacionog sistema koji je uvezan sa interpolovim  sistemom, kaže Banićević. Osim toga uspješna je i  saradnja  sa policijama Trebinja i Dubrovnika, te sa policijom Srbije čiji su pripadnici tokom sezone na primorju radili sa crnogorskim kolegama.

Za nama je i  rekordna sezona po broju dolazaka brodova i aviona – Ukupno je  registrovano 6.400 plovila i 7.800 vazduhoplova.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code