VIŠE VODE, ALI CJEVOVOD ŠUPALJ

VIŠE VODE, ALI CJEVOVOD ŠUPALJ

185
0
Podijeli

kumbor rj1Cijev u naselju Đilovići iznad Kumbora mjesecima niko da zakrpi, iako su iz JP Vodovod i kanalizacija nekoliko puta odlagali sanaciju i najavili je konačno za početak ove sedmice.
Zbog oštećenja cijevi, velika količina vode se i dalje odliva, a mještani ovog zaseoka imaju slab pritisak vode, što nam je potvrdio predjednik MZ Kumbor, Gojko Vujnović.
“Do danas se još ništa nije uradilo. Đilovići i dalje imaju mali pritisak i voda curi. Oni su nekoliko puta najavljivali sanaciju i prolongirali je, ali tu ne možemo ništa ni ja niti vi”. Očigledno bolje išta nego ništa pa su ovi mještani ipak zadovoljni što uopšte imaju vode i podnose slab pritisak, jer su tokom ljeta bili bez kapi i vode po nekoliko dana.
“Vode sada ima, iako je to tako trebalo da bude i ranije, nego – druge su se stvari tu “okretale”. Uglavnom mještani se više ne žale” – kaže nam Vujnović.
Hidrološka situacija u Herceg Novom je poboljšana, a samim tim i vodosnabdijevanje u najkritičnijim djelovima grada duž rivijere u Kumboru i Bijeloj. Na poboljšanu hidrološku situaciju uticala je i kiša koja je padala početkom prošle sedmice, pa se i vodostaj Opačice povećao.Ovo izvorište sada raspolaže sa preko 150 sekundnih litara vode što je dovoljno za normalno snabdijevanje mjesta od Meljina do Kamenara, a i dotok vode preko Plata je povećan, pa i više zone u Herceg Novom i Sutorina više nemaju prekida.
Herceg Novi je 13. avgusta, prvi put preuzeo 60 sekundnih litara vode iz Regionalnog vodovoda, zahvaljujući širokogrudosti Tivćana, uz “političku” preporuku nakon posjete ministra Branimira Gvozednovića Novom.
Tada je predsjednik Opštine Dejan Mandić obećao da će za dvije gpdine i Herceg Novi konačno bio priključen na Regionalni vodovod i više neće imati restrikcije. Ovakvu odluku, na koju je Herceg Novi čekao godinama, sigurno da je ubrzala i najavljena investicija “Azmont investmenta” u Kumboru. Jedan od zahtjeva te kompanije bio je da imaju konstantno snabdijevanje vodom.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code