VIŠE VODE NA NOVSKOJ RIVIJERI, ALI VIŠE ZONE JOŠ KUBURE

VIŠE VODE NA NOVSKOJ RIVIJERI, ALI VIŠE ZONE JOŠ KUBURE

92
0
Podijeli

 

voda 2Nakon što su Kamenari i Bijela juče dobili 60 sekundnih litara vode iz Regionlnog vodovda, a ostala mjesta na rivijeri koriste izvorište Opačica, mnogi stanovnci i turisti su odahnuli.
U Mjesnim zajednicama Kamenari i Bijela, više su nego zadovoljni i ističu da je mnogo bolje s vodom. Predsjednici ovih Mjesnih zajednica Vojo Lubarda i Tomo Popović ovakvo riješenje pohvaljuju. Popović primjećuje da osim manjih oscilacija u pritisku za sada je sve u redu. Juče su skoro čitav dan imali vode, kao i tokom noći i nije bilo restrikcija. On se nada da će tako ostati i u narednom periodu, jer je i potrošnja mala. Lubarda nam je rekao da su danas svi zadovoljni i niko se ne žali, jer je proteklih dana bilo zaista teško bez vode i biti isključivan sa vodovde mreže. Euforije zbog vode iz Regionalnog vodovoda nema u Kumboru. Tamo i danas vode nema dovoljno, a u Đilovićima ni malo -kazao nam je predsjednik MZ, Gojko Vujnović.
– Ipak, danas je malo bolje, situacija se popravila, ali jutros i već juče popodne nije bilo vode u Đilovićima, a ja ću još tokom dana provjeravati kakvo je stanje. Vode u zadovoljavajućoj mjeri nema, a ja se pitam i koja je zadovoljavajuća mjera – rekao je Vujnović.
U Baošićima se vodosnabdjevanje popravilo, mještani su zadovoljni i sve je sada mnogo podnošljivije, kazao nam je predsjednik MZ Baošići, Stevo Cvjetković.
– Nekoliko sati je sada vodosnabdjevanje produženo – objasnio je Cvjetković.
Meljine su često zaboravljane i u tom dijelu Herceg Novog, vode nije bilo dovoljno proteklih dana, pa su naš radio kontaktirali i slušaoci iz Slovenije, koji imaju kuće u Meljnama.
Od predsjednika ove MZ, Bora Vučkovića saznajemo samo da je situacija kod njih kao i u drugim mjestima dužerivijere jer spadau pod režim Opačice, ali da li je danas bilo restriktivnog isključivanja on nije znao da nam kaže, jer nije u Meljinama.
Inače, zbog kvara na glavnom gradskom cjevovodu bez vode je danas ostao dio Herceg Novog i Savine. Kako smo saznali u „Vodovodu”, problem je bio u ponovonom bacanju pešikria u vodovodne cijevi, što je i uslovilo, kvar na njima.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code