VII HERCEGNOVSKI STRIP FESTIVAL

VII HERCEGNOVSKI STRIP FESTIVAL

141
0
Podijeli

hercegnovski strip festivalU Herceg Novom će sjutra početi VII Hercegnovski strip festival koji će trajati do 11. septembra. Otvaranje ovog jedinstvenog festivala, u 20 h u Dvorani Park, obilježiće izložba Tihomira Čelanovića. Tokom pet dana planirano je nekoliko radionica i filmskih projekcija, ali, “stub” festivala i ove godine čine izložbe, kojih će biti četiri.
Prema riječima organizatora, Nikole Ćurčina, ove godine prvi put je ostvarena i saradnja sa Maticom crnogorskom, u čijim prostorijama, u Njegoševoj ulici, će u subotu veče biti postavljena izložba Jane Adamović, dobitnice nagrade časopisa Think – Thank 2012. Nakon toga Ćurčin je kao poseban segment festivala najavio i intervju preko Skype-a sa Igorom Kordejom, jednim od najpoznatijih svjetskih crtača stripova. “Ja se uvijek trudim da sve što će biti prikazano na festivalu bude kvalitetno, ali ako baš nešto moram da izdvojim onda je to intervju sa Kordejom koji je ove godine nagrađen i “vitezom kulture” u Francuskoj”.
Novina će bii i pokretanje prvog strip-magazina, koji će biti posebno promovisan.
“Nastojaćemo da napravimo pravi strip magazin koji će izlaziti redovno na trafikama, a u prvom broju, pored brojnih ilustracija i priča o stripovima, jedan dio biće posvećen i hercegnovskom festivalu stripa”.
Najveći dio programa biće prezentovan u Art Street-u, u ulici Vasa Ćukovića na Škveru, gdje će biti organizovane i brojne umjetničke radionice i izložbe.
Festival će biti zatvoren u srijedu, 11. septembra, u Art street-u, u 18 h, nakon kreativne radionice “Svi crtaju”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code