Vikalovo “Treće oko” u Galeriji Josip Bepo Benković

Vikalovo “Treće oko” u Galeriji Josip Bepo Benković

2092
0
Podijeli

Izložba novskog dizajnera, grafičara i ilustratora, Vanje Vikala – Linnch-a, pod nazivom “Third Eye Crying”‚ biće otvorena večeras u 19 časova, u galeriji Josip Bepo Benković u Starom gradu.

– Izložba “Third Eye Crying” je serija digitalnih ilustracija, rađenih tehnikom sito štampe. Ilustracije se bave kritikom društva, uvijenom u crni humor, a formom pokušavaju ostvariti direktnu komunikaciju sa posmatračem i razdrmati mu mozak. Ovo je reakcija na apsurdno ponašanje čovjeka koji, jureći za profitom, gazi sve pred sobom, bilo da su to drugi ljudi, rijeke, šume – napisano je u katalogu za ovu izložbu. Tekst je razgovor autora i urednika likovnog programa Doma omladine u Beogradu, Dušana Savića.

Picerija i restoran

Vikalo će se novskoj publici predstaviti sa 16 ručno rađenih grafika, u tiražu od 30 komada po ilustraciji, u formatima 22x22cm i 50x50cm. Posjetioci izložbe imaće prilike da kupe Vikalove grafike.

Vanja Vikalo je rođen u Mostaru 1987. godine, a odrastao u Herceg Novom. Trenutno živi i radi u Beogradu. Iza njega je 7 samostalnih izložbi, a učestvovao je i na preko 20 kolektivnihm dok su njegovi radovi objavljeni u knjigama, časopisima i blogovima širom svijeta.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code