VIKEND KARNEVALA U BOKI

VIKEND KARNEVALA U BOKI

132
0
Podijeli

karnfebOvog vikenda u Herceg Novom i Kotoru biće spaljeni “krivci” za sve nedaće koje su u protekloj godini zadesile ova dva grada.
Neće proći bez suđenja, u kome će karnevali imati i pripadajuću odbranu. Bez obzira na to sudbina spasa im nema.
Spaljivanje je najavljeno sjutra u 10 časova na Škveru, no prije toga će biti suđeno Vladu Crnogorčeviću, koga neki zovu Vlad Montenegrini i još ga nazivaju Novo.
I ova pučka svečanost, poput berbe mimoze, privuče najviše posjetilaca tokom Praznika mimoze, pa su organizatori pripremili domaće vino i rakiju, ali i rižoto sa morskim plodovima. Neće izostati ni suve smokve. Tradicionalni kotorski karneval biće održan u nedjelju 3. marta u 14 sati – saopšteno je iz organizacionog Odbora. Zbog karnevalske povorke koja će se kretati glavnom gradskom saobraćajnicom, saobraćaj će biti zatvoren od Opšte bolnice do tržnog centra „Kamelija” od 13 do 15 sati.
S obzirom na to da će se spaljivanje karnevala organizovati na Maceu već u subotu je na tamošnjem parkingu zabranjeno ostavljanje vozila. Kako je organizator najavio, nakon spaljivanja karnevala na glavnom gradskom trgu biće održan koncert kotorske grupe „Tri kvarta”.
Spalivši krivce Novljani i Kotorni očekuju boljitak u narednoj godini.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code