VIKEND NA CETINJU ZA DJECU IZ BIJELE

VIKEND NA CETINJU ZA DJECU IZ BIJELE

206
0
Podijeli

cetinje mladostProteklog vikenda 30 štićenika Dječijeg doma Mladost u Bijeloj posjetilo je crnogorsku prijestonicu Cetinje, gdje su se upoznali sa istorijskim i kulturnim znamenitostima. Posjetu prijestonici organizovali su građani Cetinja kao i predstavnici TO Cetinja koji su prošle sedmice boravili u Dječijem domu.
Pomoćnica direktora Dječijeg doma, Slavica Ilić za naš radio kaže da je ovo bio izuzetan događaj za štićenike, ponajviše zbog edukativnog karaktera posjete. Djeca su obišla Njeguše, Karuč, a imali su i izlet na Skadarskom jezeru. Cetinjani su bili izuzetni domaćini i djeca su se vratila puna pozitvnih impresija, kao i novih saznanja. cetinje mladost3“Istovremeno je potpisan protokol o saradnji između grada Cetinja i naše ustanove, kojim su precizirane neke zajedničke aktivnosti za našu i djecu sa Cetinja. To je nešto što je novina u Crnoj Gori i što je posebno značajno kako za nas tako i našu djecu. Iskreno se nadam i da će ostali gradovi u Crnoj Gori “imati sluha” koliko je neophodno da naša djeca posjete i njih i upoznaju se sa njihovom istorijom i kulturnim nasljeđem, jer naša djeca su djeca čitave Crne Gore”.
Poseban događaj za mališane iz Bijele bila je i žurka na Kraljevom trgu gdje su se družili sa osnovcima i srednjoškolcima cetinjskih škola.
Inače, u Dječijem domu se školarci pripremaju za kraj školske godine, koju treba da završe 2 maturanta i 8 polumaturanata.
cetinje mladost4“Školska godina bila nam je prilično naporna i sa manjim oscilacijama u učenju, ali nadam se da će konačni rezultati biti dobri i da će mnogo manje djece ići na popravne ispite. Uglavnom, zadovoljni smo rezultatima, ali oni uvijek mogu biti i bolji” – ističe Ilićka.
U Dječijem domu trenutno boravi i 25-oro djece iz Osnovne škole u Vraćenovićima, koji su tu već treći put. Tako je nastavljena saradnje između ove škole i doma. Tokom ljeta djeca iz Bijele posjetiće svoje vršnjake u Vraćenovićima, kao i prošlog ljeta.
Inače, oko 100 štićenika i ove godine, 12. juna boraviće sedam dana na Ivanovim koritima o trošku resornog Ministarstva.cetinje mladost2

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code