Vikend od kupanja i sunčanja, ali i điranja po brdovitom novskom zaleđu

Vikend od kupanja i sunčanja, ali i điranja po brdovitom novskom zaleđu

3
Podijeli

Ljepši je oktobar od septembra za opuštanje i uživanje u čarima mora i sunca, kažu Novljani, pobornici „kasnog“ kupanja u moru.

– Nakon paklenih ljetnjih vrućina i gužve, ovo je raj i blagodet kakva se ne može ni zamisliti dok ne dođete. Još nas je dosta iz Novoga, ali i ima i gostiju koji stvarno uživaju, jer more je banja – priča 50-godišnji Slaviša.

Picerija i restoran

Na gotovo svim plažama duž hercegnovske rivijere ovog vikenda je bilo kupača. „Banjali“ su se mještani, ali i gosti iz okruženja, Rusi i Ukrajinci.

I zasita napolju je juče i danas bilo nadprosječnih oktobarskih, 27 stepeni. Temperatura mora je prijatna, 21 stepen, maestral blag i miluje. Valjda ta mala razlika između spoljašnje temperature i one u kristalno čistoj vodi, daje odličan osjećaj, pa plivanje i sunce gode više nego tokom ljetnjih vrelina.

I dok su jedni uživali u produženoj sezoni kupanja, “hvatali“ boju, grijali kosti za zimu, drugi su otvorili sezonu aktivne rekreacije nordijskom šetnjom, sa štapovima u sportskoj odjeći i obući.

Dvosatnu šetnju makadamskom stazom Tatar bašta – Sušćepan, na nadmorskoj visini od 40 do 220 m, dužine oko 3,5km, organizovala je NVO Koraci. Sponzori akcije su bili Opština Herceg Novi, lokalna Turistička organizacija i preduzeće “Stambeno-komunalno” DOO.

3 Komentari

  1. E, to i mene živo interesuje, jer nikako ne mogu da shvatim šta je tu bilo za sponzorstvo. Tu je relaciju Gajo Grbić svakodnevno tukao za kozama, pa će zbog toga možda napraviti Gajovu bistu?!?

Ostavite komentar

*

code