Vikend počeo kišom, ali sjutra će biti otvoren Dom za Vratlom

Vikend počeo kišom, ali sjutra će biti otvoren Dom za Vratlom

2
Podijeli

Planinari Subre nastoje da svakog vikenda otvore lijepo zdanje svog Doma Za Vratlom, na južnim padinama Orjena, na nadmorskoj visini od 1160 m. Međutim, obilna kiša ove subote ih je u tome omela, pa će, kako nam kažu iz uprave Doma, objekat otvoriti sjutra, nadajući se boljoj prognozi.

Za sve rekreativce i ljubitelje planine , najbolje je da se prije odlaska informišu putem FB stranice PK Subra, telefona  069/684-084, ili Instagram profila „mountainhut_zavratlom“.

Picerija i restoran

Podsjetimo da se do Doma stiže isključivo terenskim vozilom ili pješačenjem, markiranom stazom od gradske autobuske stanice, a do bivšeg Motela ”Borići” od koga je udaljen 1h hoda, vodi put za terence. Okružuju ga pašnjaci i bukove šume iznad kojih se uzdižu brojni stjenoviti vrhovi.

Zdanje je opremljeno sa 50 ležajeva, 7 spavaona, velikom trpezarijom, kuhinjom, centralnim grijanjem na drva, dvije bistjerne za vodu (kišnica) i hidroforom, solarnim panelima i agregatom za struju.

PK Subra pruža usluge smještaja, vođenja, a tu je i ponuda hrane i pića. Dom je pogodno odredište za jednodnevne i višednevne planinarske ture po Orjenu, kao i podesna lokacija za izvođenje raznih tečajeva i kampova (speleo, alpinistickih, penjačkih, planinarskih, markacističkih, eko i slično). U blizini je Subra, vrijedna planinarska, speleološka i alpinistička destinacija, kao i više drugih zanimljivih odredišta, do kojih vodi kvalitetna mreža planinarskih markiranih staza.

U Domu će vas uvijek dočekati tople prostorije i ljubazno osoblje.

2 Komentari

  1. Mogli bi se malo angazova za prekid paljenja smeca,plastike i hiljada guma koje neprekidno gore. Svima nam smeta smrad i dim koji se siri svuda po orjenu i okolnim mjestima.

Ostavite komentar

*

code