Početna Društvo Više od 60 Lekinih kolega i drugih dobrovoljnih davalaca krvi odazvalo se...

Više od 60 Lekinih kolega i drugih dobrovoljnih davalaca krvi odazvalo se memorijalnoj akciji

3

U plavom salonu PZU Bolnica Meljine održana je prva memorijalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u sjećanje na tragično preminulog pripadnika Centra bezbijednosti Herceg Novi, Milutina Lekovića Leke. Akcija je imala izvanredan odziv, pa je tako više od 60 Lekinih kolega, prijatelja i građana darivalo ovu dragocjenu tečnost. Krv su darivala i dvojica njegove braće, Blagoje i Slobodan.

Akciju je organizovao KDDK Herceg Novi u saradnji sa Stanicom granične policije Herceg Novi, Centrom bezbijednosti Herceg Novi, IPA sekcijom Crne Gore. Akcijom je koordiniorao Zavod za transfuziju krvi Crne Gore:

“Odziv je zaista bio izvanredan, 61 davalac se odazvao našoj akciji. Doktori Dragan Gazivoda i Marina Stamatović iz ZTKCG izrazili su veliko zadovoljstvo organizacijom i tokom akcije . Načelnik granične policije, Dejan Janković, veoma je zadovoljan odzivom pripadnika granične policije”, kazao nam je kratko predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Herceg Novi, Zoran Srdanović.

KDDK HN zahvaljuje svim davaocima koji su učestvovali u akciji, kao i PZU Meljine, Merkator Crna Gora, Zavodu za transfuziju Crne Gore i Fotokopirnici Biro Konto, koji su pomogli održavanje ove akcije.

Prije početka akcije, cvijeće na mjesto Lekine pogibije u Igalu položili su članovi njegove porodice, kolege i članovi Kluba dobrovoljnih davalaca krvi.

3 Komentari

  1. Tuga i žalost za ovim mladim, dobrim čovjekom. Lijepo od kolega što čuvaju uspomenu na njega tako i treba da bude. Humano i ljudski. 😔😔😔😔

    42
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code