Početna Naslovna Više para ove godine za rad političkih partija u Herceg Novom

Više para ove godine za rad političkih partija u Herceg Novom

15

Za finansiranje redovnog rada političkih subjekata, odnosno 9 partija koje učestvuju u radu Skupštine opštine Herceg Novi, iz opštinskog budžeta za ovu godinu opredijeljena je 141 hiljada eura.

Herceg NoviIako nema lokalnih izbora, predviđeni iznos je uvećan za 13 hiljada eura u odnosu na 2019. godinu, kada je istom broju partija bilo opredijeljeno 128 hiljada eura.

To je definisano Odlukom o finansiranju koju je donio Sekretarijat za finansije i lokalne javne prihode. Ona je u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i Odlukom o budžetu Opštine za 2020. godinu

Najviše novca opredijeljeno je partiji sa najvećim brojem odbornika u Skupštini, Demokratskoj partiji socijalista – 42.940 eura. Deset hiljada manje dobiće Demokrate – 32.995 eura. Demokratskom frontu pripašće 16.405 eura. Novska lista dobiće 13.807 eura. Socijalističkoj narodnoj partiji pripada 9.769 eura. Po 6.451 euro dobiće partije sa po jednim odbornikom – Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija, Izbor i Građanska lista za Herceg Novi – Mišo Škobalj.

Ova sredstva su namijenjena političkim partijama za plaćanje zakupa prostorija za rad i druge troškove i nemaju veze za odborničkim naknadama

I odbornicima “plate”

 

Odbornici hercegnovske  Skupštine dobijaju redovnu nadonkadu svakog mjeseca, bez obzira da li zasjeda Skupština. Lani  je taj iznos bio u zbiru manji za 6000 eura, jer su  sjednice Skupštine bile rijetke, pa je ostvarena “ušteda”,

Međutim, radili ili ne, 34 odbornika u lokalnom paralemntu dobijaju redovno mjesečne plate po 220 eura, plus 20-tak eura ako zasjedaju u skupštinskim tijelima i Odborima.

15 Komentari

 1. Bolje da ste ta sredstva usmjerili za soc.ugrozena lica.Redovno pratim skupštinska zasjedanja-pojedine odbornike jos nijesam cula da su progovorili…..

  26
  2
 2. Gradonacelnik sam donio odluku o povecanje poreza na nekretnine,pa ce imati para za sve – ovo su odnarodjeni ljudi ,samo da hoce sto prije otici dok ne sahrane ovaj grad

  35
  5
  • “Bato” obican sam gradjanin i rekoh jos pre nekoliko godina ovako sebi pa i nekima: ovaj covjek, covek ili covik ce od HN napraviti svoju knezevinu. Zivi bili pa vidjeli, videli i vidili!

 3. Posto je Skobalj presao u Novsku listu,Novska lista ukupno ce dobiti 20 258 eura,
  Je li to pored Turisticke organizacije i Herceg Fest danak za Jovana Subotica

  34
  1
 4. Dajte im, zaslužili su svi vala od reda
  I godišnji svima poslat ih na neku egzotičnu destinaciju ali sve u kompletu da malo danemo mi obični smrtnici

  24
  2
 5. E sad pitajte službu skupštine koliko je koji odbornik učestvovao u diskusijama o gradskim pitanjima, pa onda izvedite računicu koliko je ko radio a koliko zaradio. Tako se pripremaju istraživanja na ovu temu.

  29
  4
 6. Bravo! Samo vi trošite naše pare. Zavucite nam ruku u džep malo dublje. Ovo do sada nismo ni osjetili. Da je sreće, reda i zakona, partije bi se finansirale samo od članarina.

  26
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code