Početna Kultura Vitkin “Zodijak 2”

Vitkin “Zodijak 2”

0

U SPA galeriji Instituta Igalo, večeras će biti otvorena  druga samostalna izložba  novinarke Vitke Vujnović, ”Zodijak 2”.

Riječ je o 12 novih slika, rađenih u nešto većem formatu od već viđenih minijatura  u Galeriji Sju Rajder, mada ni minijature nisu zaboravljene.

– Format u likovnoj umjetnosti, bilo da je riječ o minijaturama ili slikama velikog formata, nikada ne ograničava niti je barijera za iskazivanje autorove poetike. Tako je i kod Vitke Vujnović. Njoj je sasvim dovoljna minijatura dimenizija pet puta pet centimetara da bi pokazala svoju poetiku koja je najsličnija Šagalovoj, nešto između realizma, nadrealizma, fovizma – napisao je u katalogu Vojislav Vojo Kilibarda.

Kako zapaža Kilibrada, svaka žena koju Vitka slika, pokretom, pogledom, stavom, položajem tijela, sugeriše unutrašnje stanje.  Potvrđuje to i cijeli novi ciklus ZODIJAK 2 u kome je akcenat opet na ženi, ali ne na njenom izgledu, niti u rasporedu zvijezda u njenom horoskopskom znaku, već na njenom karakteru, navodi Kilibarda.

Za postavku izložbe, koja će biti otvorena u SPA galeriji u 20 h,  zaslužni su Ljiljana Marinović i Željko Vavić.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code