“Viva Vox” treći put u Herceg Novom

“Viva Vox” treći put u Herceg Novom

3
Podijeli

Najpopularniji „a cappella” hor u regionu, “Viva Vox” nastupiće treći put u Herceg Novom, najavljuju iz Turističke organizacije Herceg Novi. Koncert će, kao i prethodna dva, biti organizovan na Kanli kuli, u nedjelju 8. jula, od 21 h. Ulaznice po cijeni od 5 eura su u prodaji na biletarnicama Forte Mara i Kanli kule, kao i Dvorane Park.

„Živi glas“ ili „Živio glas!“ poruka je koju šalje ovaj beogradski horski sastav, koji izvodi popularnu filmsku muziku, kao i pjesme rok, pop i drugih žanrova, bez instrumentalne podrške, isključivo glasovima uz ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se oponašaju zvuci bubnjeva i perkusija.

Picerija i restoran

Hor Viva Vox iz Beograda, predvođen dirigentkinjom Jasminom Lorin, postoji od 9. maja 2005. godine.

Širu popularnost stekli su u julu 2011. godine, kada je video snimak njihovog izvođenja pjesme Du hast njemačkog industrial-metal benda Rammstein postao viralni hit na društvenoj mreži YouTube.

Popularnost su učvrstili miksom 4 pjesme britanskog Prodigy-ja, koje su, uz “Ameno” francuskog new-age projekta Era, neizostavan i najpopularniji dio njihovog repertoara.

Prije dvije godine nastupali su u finalu austrijskog talent show-a “Die große Chance der choirs”, na kojem su se predstavili sa obradom pjesme “Show must go on”, grupe Queen, koja je takođe konstanta njihovog repertoara.

Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija povodom proslave pravoslavne Nove godine 14. januara 2013. godine, čime su postali jedini muzički sastav iz Srbije koji je ikada nastupio u ovoj dvorani.

Spektakularni koncert kojim su obilježili prvu deceniju rada i izlazak albuma prvijenca održali su u tadašnjoj Kombank, odnosno sada Štark arena 2005.

Koncert organizuju JUK Herceg Fest i Turistička organizacija Herceg Novi.

3 Komentari

 1. Veliko pozitivno brojanje za TO i Herceg-Fest. Poslije nekoliko početničkih blentavih poteza. Ako ovako nastave, zaboravićemo početak : )

  12
  6
  • Viva Vox dovodi TO a Hf se spominje jer se na Kuli desava.
   Tako je sa svim kul.des.na kuli, Firte mare,Dvorani.Park moraju njih spomenuti.
   Hereg fest radi po principu ponuda koje ka njima upute.
   Stoga za ovaj program zasluge TO.

   3
   3

Ostavite komentar

*

code