Početna Oko nas Kotor Vizionarska umjetnost u radovima deset slikara u Kotoru

Vizionarska umjetnost u radovima deset slikara u Kotoru

0

Otvaranje grupne Međunarodne izložbe vizionarske umjetnosti biće organizovano u Staklenoj galeriji kotorskog Kulturnog centra u subotu 4. maja u 19 sati. Biće izložene slike deset slikara iz Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Indije, Rusije, Srbije, Irske, Australije i Izraela.

Biće to ujedno završnica slikarskog seminara koji u kotorskom Kulturnom centru drži poznati ruski slikar Oleg Korolev do 4. maja.

Prije izložbe profesor Oleg Korolev će u multimedijalnoj sali održati predavanje o vizionarskoj umjetnosti i odgovarati na pitanja zainteresovanih.

Vizionarski seminar Olega Koroleva, koji organizuje Vesna Leibowitz u saradnji sa Kulturnim centrom ‘Nikola Đurković’, održava se drugi put i proistekao je iz velikog interesovanja slikara iz cijelog svijeta da se upoznaju sa novim tehnikama u slikarstvu, kao i tehnikama poznatih renesansnih slikara iz Italije.

Oleg Korolev je eminentni ruski slikar koji se dugi niz godina bavi i predavanjem kao i organizovanjem poznate izložbe ‘Visionary art trip and award’ u Moskvi koja je ove godine održana od 26. do 31. marta. Ova izložba će takođe biti predstavljena i u prostorijama Ruskog kulturnog centra u Beogradu od 15. do 31. maja” – saopšteno je iz Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code