Početna Društvo VJEŽBALIŠTE ZA GOLF UZ INCIDENT MJEŠTANA

VJEŽBALIŠTE ZA GOLF UZ INCIDENT MJEŠTANA

0

golf vjezbaliste1Na lokaciji budućeg prvog profesionalnog golf terena, sa 18 rupa, sinoć je u Tivtu otvoreno vježbališe za golf u Royal Montenegro Golf & Country Club-u.
Vojvoda od Somerseta je slijedeći primjer pokrovitelja kluba, princa Dimitrija Romanova zasadio stablo masline, nakon čega je udario prvu lopticu i time simbolično otvorio vježbalište. No, čitava ceremonija odvijala se uz negodovanja vlasnika zemlje na ulazu u bivše poljoprivredno imanje. Obezbjeđenje nije dozvlilo da prisustvuju ceremoniji sa velikim brojem zvanica. Njihov zastupnik Mato Marović pokušao je da se domogne govornice i gotovo prekinuo izlaganje posljednjeg govornika, sekretara Golf saveza Crne gore, Miloša Jeknića. golf vjezbaliste radmanVlasnici dijela zemlje već pet godina pred sudom traže da im se prvo vrati zemlja, pa da onda pregovaraju o zakupu i obeštećenju, podsjetio je Marović. A predsjednik Odbora direktora “Montepranco Bokaprodukt”, Andrtija Radman tvrdi da je to akcionarsko društvo jedini legitimni vlasnik zemlje koju je država dala u dugogodišnji zakup, obavezujući se da će obešteti sve ako se dokaže da imaju pravo raspolaganja.
Mještani su nakon ceremonije jedva propustili zvanice da izađu s kolima, nakon što ih je zastupnik Marović ubijedio da nema potrebe da se više zadržavaju, jer je investitoru i gostima skrenuo pažnju na problem.
golf vjezbaliste maslinaTokom narednih nekoliko godina Boka Group će zavšiti prvu fazu projekta. Pripreme za kompletan golf teren sa 18 rupa počeće već u septembru, dok će glavno oblikovanje terena i ozelenjavanje biti okončani iduće godine. Svečano otvaranje golf terena, klub-hotela, stambenih i poslovnih prostora, vila, hotela sa 4 zvjezdice, najavljeno je za 2016. Procjenjena vrijednost ulaganja je 250 miliona eura.golf vjezbaliste3golf vjezbaliste4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code