Početna Društvo Vjetar malo kalao, komunalne službe i vatrogasci imali 60 intrevencija

Vjetar malo kalao, komunalne službe i vatrogasci imali 60 intrevencija

4

Intenzitet olujne i orkanske bure, koja od sinoć duva, neznanto je oslabio, iako i dalje ima jačih udara na refule.

Sa sinoćnih skoro 150 km/h, brzina sjevernog i sjeveroistočnog vjetra u Herceg Novom je 19 m/s, odnosno 75 km/h. Temperatura vazduha je 6 stepeni, vlažnost 22%, a atmosferski pritisak je povišen – 1021 Mb.

Za gradske komunalne službe odmora i dalje nema. U Komunalno stambenom od jutros bez prestanka uklanjaju iščupana, oborena stabla i zeleno rastinje od Igala do Kamenara.

Komunalna policija po prijavama građana obilazi lokacije i evidentira nastale štete. Situacija se, prema riječima načelnice ove službe Marije Andrić, malo stabilizovala, a Call centru do sada je upućeno preko 60 poziva za intervenciju, uglavnom, zbog zelenila:

– Obilazimo najprije po prijavama za oboreno zelenilo, kako bi se saobraćajnice oslobodile. Intervencije su bile u Đenovićima kod pršut krivine, u Prvoj bokeškoj, Ilijinom parku u Igalu, Osječkoj ulici, kod zgrade Opštine. Na terenu su vatrogasci, dobrovoljci DVD Bijela i Komunalno stambeno. Bilo je štete na nekoliko privatnih objekata u Bijeloj od oborenog drveća – navodi Andrić.

Hercegnovski vatrogasci su takođe od sinoć praktično konstantno na terenu, a oko 16 časova lokalizovali su i peti požar u Baošićima, gdje se zapalilo nisko rastinje. Načelnik Službe Zlatko Ćirović kaže nam da im je od sinoć od 22.30 h do sada upućeno preko 30 poziva, a isto toliko su imali i intervencija. I dalje su mobilne dvije ekipe od 15 pripadnika Službe.

Ćirović je apelovao na građane da ne parkiraju vozila ispod stabala ili eventualno objekata gdje je u toku izgradnja, dogradnja ili rekonstrukcija, kao i da, ukoliko nema potrebe, takođe ne prolaze u blizini takvih objekata.

Prema riječima direktora HMZCG, Luke Mitrovića, osjetnije slabljenje vjetra očekuje se tek sjutra u poslijepodnevnim časovima, ali će ga biti i narednih dana.

4 Komentari

  1. Nikada mi neće biti jasno insistiranje na nakaradno prilagođenom okupatorskom jeziku. Koristeći isti, dokazuje se plemenito porijeklo, dobijeno pucanjem majčinog vodenjaka na određenim koordinatama. A to što ne znaju nazvati dobar dan na ulici – to je nebitno 😂😂

    • Mi Bokelji razumijemo a na vama ostalima je da naucite, ako ste dosli i zivite u Boku. Mi nemamo razloga da mijenjamo vec vi da se prilagodite.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code