Početna Oko nas Kotor Vježbajmo jogu

Vježbajmo jogu

0

Organizacija Umjetnost življenja Crne Gore (Art of living Montenegro) obilježiće i ove godine Međunarodni dan joge pod sloganom “Jogom do mira i harmonije” 21. juna.

Zainteresovani građani moći će sa instruktorima tog dana da vježbaju jogu u tri grada – od 7 h u Kotoru i Tivtu u velikim gradskim parkovima, te u Podgorici od 19 – 20 h u Njegoševom, Kraljevom parku i u parku Kruševac, gdje će vježbati djeca.

Kako obavještavaju iz ove organizacije, biće to osmi put da Crna Gora zajedno sa mnogim zemljama svijeta obilježava ovaj dan, ustanovljen Rezolucijom Ujedinjenih nacija 11. decembra 2014. godine. Njom se kako podsjećaju pozivaju lokalni činioci da se priključe podizanju svijesti javnosti o dobrobitima joge i njenom uticaju na globalnu politiku zdravlja. Inicijativi se godinu kasnije priključio i Evropski parlament kada je 21. aprila upriličio manifestaciju “Put joge”.

Detaljnije informacije zainteresovani mogu dobiti putem mejl adrese informacije@artofliving.me .

Partneri u realizaciji događaja su Turistička organizacija Podgorica, kao i škole joge iz Nikšića, Kotora, Tivta i Podgorice.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code