Početna Ekonomija Vlada CG proglasila neuspjelim tender za Institut “Dr Simo Milošević”

Vlada CG proglasila neuspjelim tender za Institut “Dr Simo Milošević”

21

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte utvrdio je Predlog odluke o planu privatizacije za 2020. godinu. Razmotrio je i nije prihvatio Izvještaj Tenderske komisije za privatizaciju o rezultatima pregovora za zaključenje ugovora za prodaju 56,4806% akcijskog kapitala u društvu Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju »Dr Simo Milošević« AD – Igalo sa Predlogom ugovora, saopšteno je iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

Savjet je zadužio Tendersku komisiju da donese odluku o proglašenju tendera neuspjelim, što je bio plod duge i konstruktivne diskusije na sjednici. Konstatovano je da jedna dospjela ponuda za kupovinu akcija, nije obezbijedila konkurenciju, te da je došlo do značajnih promjena kako na globalnom tržištu tako i u ekonomskom, finansijskom i pravnom sistemu Crne Gore koje otvaraju nove mogućnosti za valorizaciju nespornog resursa Instituta »Dr Simo Milošević«.

– U narednom periodu nadležni resori će razmotriti mogućnosti i budući proces vlaorizacije Instituta s obzirom na izuzetan razvojni potencijal koji zdravstveni turizam ima u Crnoj Gori- navodi se u saopštenju.

Ovogodišnji Plan privatizacije uključuje samo metode klasične privatizacije, ali ne i valorizaciju turističkih lokaliteta i privrednih društava zbog novih mogućnosti koje daje nedavno usvojeni Zakon o privatno javnom partnerstvu, objašnjeno je iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću

Savjet je, pored ostalog, razmatrao i Izvještaj o rezultatima tendera za davanje u dugoročni zakup zemljišta na lokaciji »Kabala for«, opština Herceg Novi sa Odlukom o proglašenju tendera neuspjelim.

Takođe i Izvještaj o realizovanim investicijama shodno Odluci o davanju u dugoročni zakup zemljišta na poluostrvu Luštica – opština Herceg Novi za period 20.12.2018. godine – 30.11.2019. godine.

-Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte razmotrio je i zahtjev društva „Vektra Boka“ AD Herceg Novi od 3.12.2019. godine i usvojio četiri predloga mišljenja i dvije informacije koje je pripremila Komisija za imovinska pitanja-navodi se u saopštenju bez detalja o tome na šta se odnose informacije.

21 Komentari

 1. Šta je dobro za Herceg Novi,to što je prvoj familiji koja je davno bacila oko na institut bio dobar IVG sa kapitalom od !000 koji im je bio samo paravan da se domognu zemljišta banje kako bi na toj lokaciji gradili stanove za tržište a nevaljaju Česi sa 28 miliona koji su htjeli da osnovnu djelatnost instituta podignu na najveći mogući nivo.
  Uključite mozak novljani,sprema se još jedna golema pljačka.

  8
  3
 2. *ebe lud zbunjenog. Ima li koga doma u drzavi, a bogami i na lokalu?!
  Kaze Ivo Andric da dodje vrijeme kada…. Meni se cini da smo mi u tom vremenu bar 30 godina, ako ne i duze i nikako da izadjemo iz njega!

 3. Tender po tender ja tek sto ga proglase otvorrnim kazem da od njega nema nosta.I sve do sad pogodih.Kako.Nemam pojma.Valjda vidim iz toga ko se pojavi kao najozbiljniji kupac.Cak sam i onome Vujici predvidio da ce prije njega Milo pustit nkz vodu no sto ce on prodat institut.Ha,ha ha.I tako svi oni koji su nama”lijenstinama i neradnicima” predvidjali otkaze i ulicu morace da se nadaju nekoj drugoj sansi.A do tad neka bistre politiku ko do sad i neka jedu g…. koja su sami sebi umjesili

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code