VLADA CRNE GORE NUDI AZERBEJDŽANU GRADNJU ZAOBILAZNICA OKO BUDVE I H.NOVOG I...

VLADA CRNE GORE NUDI AZERBEJDŽANU GRADNJU ZAOBILAZNICA OKO BUDVE I H.NOVOG I ČETIRI TRAKE

136
0
Podijeli

Ministar_LomparPredstavnici crnogorske Vlade ponudili su kolegama iz Azerbejdžana da učestvuju u realizaciji tri infrastrukturna projekta u Crnoj Gori, koji bi podrazumijevali gradnju četiri trake od tivatskog Aerodroma do Budve i zaobilaznice oko tog grada i Herceg Novog.
Crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva, Andrija Lompar, saopštio je da se radi o ukupno 40 kilometara dugoj dionici od Herceg Novog do Budve, čija cijena zavisi od eventualne gradnje tunela ili mosta preko Boke Kotorske.
– Od toga zavisi cijena. Ukoliko gradnja ne uključuje most ili tunel govorimo o nekih 200 miliona EUR ulaganja, a u suprotnom bi sada bilo teško saopštiti cifru, rekao je Lompar nakon sastanka sa predstavnicima Vlade Azerbejdžana u Bakuu, javlja novinar agencije Mina-business. On je naveo da će u Crnu Goru uskoro doći stručnjaci iz Azerbejdžana, kako bi se detaljno upoznali sa projektnom dokumentacijom u vezi sa ponuđenom gradnjom zaobilaznica oko Herceg Novog i Budve, kao i četiri trake od Aerodroma Tivat do Budve.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code