Početna Ekonomija Vlada dala “zeleno svjetlo” za pregovore sa Česima i Rakčevićem o prodaji...

Vlada dala “zeleno svjetlo” za pregovore sa Česima i Rakčevićem o prodaji Instituta Igalo

16

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte, usvojio je danas Izvještaj Tenderske komisije za privatizaciju o rezultatima javnog tendera za prodaju 56,4806 odsto akcijskog kapitala Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“ A.D. Igalo i ovlastio Tendersku komisiju da sa ponuđačem – konzorcijumom koji čine češka kompanija Philibert.a.s. i crnogorska Vile Oliva d.o.o (vlasništvo biznismena Žarka Rakčevića) započne pregovore o zaključenju ugovora o prodaji – saopšteno je iz Vlade.

Ponuđena cijena za akcije je 10 miliona eura, dok investicioni program iznosi 27.944.380 eura (rekonstrukcija i modernizacija objekata, unapređenje usluga i dalji razvoj turističkih i medicinskih kadrova). Tenderom je predviđeno i da u ugovor bude inkorporirana izjava ponuđača o bezuslovnom prihvatanju poštovanja uslova postojećih Kolektivnih ugovora (Opšteg, Granskog i Kolektivnog ugovora kod poslodavca), kao i izjavu da neće zatražiti njihovu izmjenu u periodu od najmanje tri godine od Dana zatvaranja transakcije.

Picerija i restoran

Javni poziv za prodaju objavljen je 16. oktobra 2018. godine sa rokom za dostavljanje ponuda do 14. januara 2019. godine do 12:00 časova. Tendersku dokumentaciju su otkupila tri subjekta, ali je, kako je saopšteno na dan isteka roka, ponudu dostavio samo češko-crnogorski konzorcijum Philibert.a.s. i Vile Oliva d.o.o. Ponuda, je otvorena na sjednici Tenderske komisije održanoj 18. januara, a na sjednici održanoj 24. januara konstatovano je da Ponuda formalno ispravna odnosno da ispunjava uslove definisane Uredbom o prodaji akcija i imovine putem javnog tendera i Tenderskom dokumentacijom.

Vlasnici kapitala koji se prodaje su Vlada Crne Gore, Investiciono- razvojni fond Crne Gore, Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore i Zavod za zapošljavanje Crne Gore.

16 Komentari

 1. Rakcevic i Ona gospodja Kolarevic Djukanovic su partneri u ovom poslu oko Banje i Titove vile i ogromne zemlje tako tvrdi Medojevic a bogami do sada je gatao dobro..

 2. Da se kompletna zemlja proda za zgrade stanove i apartmane zaradilo bi se 200 miliona a rezultat ce biti isti. Ove interesuje da poruse i naprave par zgrada za prodaju stanova i apartmana i zarade ogromne pare. Zivi bili pa vidjeli , to ce da se desi za par godina. U ovakve projekte ulaze sa dugogodisnjim planovima kako ce zaradit ogromne pare a to se najvise sa gradnjom i desava. Nego zapamtimo datum posto je ovo pocetak kraja Banje, pocinju pripreme za sahranu. Sve to isto izgleda kao sa Bokom i ostalim firmama svi su oni imali investicione programe i babe i zabe i gdje su sad.

  RIP Banja laka joj zemlja

  8
  2
 3. Brodogradiliste, Banja Igalo, Bolnica Meljine, HTP Boka, HTP Južni Jadran, Mjesovito, RVI, Hercegnovska banka, Pomorski saobraćaj, Vinopromet… Ko je šta pitao Novljane? Samo se Podgorica pitala a zaposleni iz Banje su ih najviše glasali. Tražili ste što ste dobili.

  21
  11
 4. Žarko Rakčević meni izgleda kao normalan tip. Privatizacija instituta je dobra stvar ukoliko zadrži medicinski karakter i dodje do obećanih ulaganja. Čitavo igalo se može upristojit ako se institut upristoji. Evo npr. Palmon Bay koliko je normalniji taj dio tu i plaža obala koja je bila najseljačkije mjesto u Boki. Sad imamo la bambu na mjesto hotelske plaže hotela Igalo. Sumasumarus prave investicije imaju tendenciju da upristoje destinaciju. Dok nema pravih investicija kvazi biznismeni, kumovi i kontroverzni bivši policajci nam kreiraju destinaciju.

  36
  9
 5. Kolika cebiti cijena preostalih akcija manjinsmih akcinara vlasnika
  U prvobitnoj podjeli na vlasnike akcija
  Kao i kod mnogih drugih rukovodstvo banje i drzava podcjenili du udio radnika i penzionerakoliko ce platiti novi vlasnik
  Oglasite se i jedni i drugi
  Pisite nam o tome

  11
  3
 6. Mala moja doće nama Žare
  i donijet sve od brašna pare.
  Mline ima i banja odavno
  samo u njih blato je ogavno.
  Što će blato na pjenu od mora
  Svitaće nam uz čehinje zora.
  Radićemo ko i do sad isto
  makar brasno bjelo je i čisto.
  Dobrodošli česi direktori
  otvoreni su vam naši dvori.

  17
  6
  • Kasno, Tvrtko…
   Ne trebaju nama ljydi od vizije,energije, uspjeha..
   Mediokriteti sa zvanjima PR, Menadzeri svega i svacega, to je sadasnjost /a izgleda i buducnost/…

   11
   5
 7. Kakve smo mi budale,još jedna promašena privaizacija ili sta li je. Ko su Rakčević i ti Česi.Neamo pojma . Bolje b9i bilo dati Norvežanima ili Njemcima za 1 eur,više bi koristi imala država i građani,ovako ćemo čekati novog Brkovića i Vektru.Ko će biti kriv, niko!

  34
  2
 8. ODE I BANJA NA DOBOS ODMA SISTEMATIZACIJA RADNIH NESTA SMANJENJE ZAPOSLENIH ZA 50 POSTO SRECA DA NAM JE VELIKA POTRAZNJA ZA RADDNOM SNAGOM PA CE SE LAKO ZAPOSLITI NEMA BRIGE.

  14
  6
 9. Malo pojasnjenja. Ovo 3 godine postovanja ugovora znaci da ce u te tri godine biti maltretiranje radnika do toga da sami daju otkaze. Pa se spremimo za “boljitak”

  19
  9

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code