VLADA POMAŽE HERCEG NOVOM SA 3,260 MILIONA EURA

VLADA POMAŽE HERCEG NOVOM SA 3,260 MILIONA EURA

59
0
Podijeli

sjednica vlade hn“Vlada je očito pronašla najbolji način da pomogne opštini i model kako će to učiniti, kao i kolika su to sredstva i kako će se trošiti, a sve će biti definisano sporazumom, pa i dinamika isplate”. Ovako je predsjednik opštine Herceg Novi, Dejan Mandić prokomentarisao za Radio Jadran jučerašnju odluku Vlade da sa opštinom Herceg Novi reguliše međusobne obaveze i preusmjeri joj 3,260 miliona eura.
– Ministarstvo finansija je predložilo da se zaključi sporazum kojim bi se predvidjelo da se sredstva u ukupnom iznosu od 3.260.552 eura uplate na račun opštine Herceg Novi za izmirenje obaveza: po osnovu poreza i doprinosa u iznosu od 2,053 miliona eura, infrastrukturne projekte 760,5 hiljada i za dospjele kreditne obaveze 446,6 hiljada eura – navodi se u informaciji koju je juče usvojila Vlada. Cijeneći potrebu Opštine Herceg Novi za izgradnjom infrastrukturnih objekata, koji će biti i podrška velikom investicionom projektu u Kumboru što će omogućiti i stvaranje preduslova za realizaciju investicije, posebno uzimajući u obzir i dug Opštine Herceg Novi po osnovu poreza i doprinosa, kao i dijela obaveza prema državi po osnovu kreditnog aranžmana sa KFW bankom za projekat Vodosnabdjevanje i odvođenje otpadnih voda na Crnogorskom primorju. Ministarstvo finansija predlaže da se zaključi sporazum kojim bi se predvidjelo da se sredstva u visini od 3,260 miliona eura prenesu sa specijalnog računa Centralne banke na Centralni račun državnog trezora i uplate na žiro račun opštine Herceg Novi.
Ova sredstva iskoristila bi se isključivo za izmirenje obaveza po osnovu poreza i doprinosa u iznosu od 2,053 miliona eura, infrastrukturne projekte 760,5 hiljada i za dospjele kreditne obaveze 446,6 hiljada eura – navodi se u informaciji.
Kako je objavljeno na sajtu Vlade, opština Herceg Novi obratila se Ministrastvu finansija dopisom za zaključenje sporazuma o finansijskoj pomoći opštini za izgradnju infrastrukturnih objekata.
Takođe se dodaje da se 22. februara 2013. opština Herceg Novi obratila istom Ministarstvu sa zahtjevom da im se dodjeli 30% od iznosa zakupnine za bivšu kasarnu Orjenski bataljon u Kumboru, u skladu sa Zakonom o državnoj imovini, što je ovim putem i učinjeno.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code