Početna Društvo Vlada preuzela koncesiju na dijelu puta HN – Trebinje

Vlada preuzela koncesiju na dijelu puta HN – Trebinje

24

Vlada je preuzela koncesiju na dijelu puta Meljine – Petijevići (Herceg Novi – Trebinje) i granice će biti jednostavnije za prelaženje, rekao je na današnjoj pres konferenciji nakon sjednice Vlade, premijer Zdravko Krivokapić.

On je rekao da je obaveza prema trenutnom konecisionaru 4.600.000 eura.

– Dogovor je da maksimalna granica bude četiri miliona i da u međuvremenu koncesionar uloži 300.000 za popravku određenih dionica koje imaju propuste. Da li će ova granica biti niža utvrdiće posebna komisija koja će utvrditi koji je tačan iznos. To će biti planirano u Budžetu za sljedeću godinu – istakao je Krivokapić.

Kako je dodao, to je u korist privrednika i sezone, na taj način veliki dio aktivnosti koje su tretiranje kao lokalne, postale obaveza države.

– Nigdje na svijetu nema da prilikom prelaska državne granice to tretirate kao lokalni put – naveo je Krivokapić. Kazao je da će raditi sve kako bi se smanjile gužve i omogućio brzi prelazak granica kako bi Crna Gora postala destinacija “koja će postati primjer drugima”.

– Kako u saradnji sa BiH, tako i sa Srbijom i Albanijom radićemo sve kako bi vrijeme zadržavanja na graničnim prelazima bude što kraće – rekao je on.

24 Komentari

 1. Hvala Predsjedniku Vlade pa je “principijelan” i posteno se stavio u kampanju Demokrata. Obecao je nesto kao da ce biti na strani svih gradjana.

  11
  5
 2. Vrijedate nas,sa laznim obecanjima.Par dana,prije izbora.Sada vjerujem,da ste sami pisali one grozote,po svojim bilbordima.Nije bitna kakva je reklama,vazno je da je reklama.Razmislite samo sugradani,koliko im se osladila fotelja,a mi jedva racune placamo.

  39
  20
 3. Koliko košta i ko plaća saniranje puta iznad Poda? Zašto se nije napravio projekat pa ušlo u sanaciju jer se za ovo cepekanje do sad Brivu sigurno plaća? Dali će i dalje kamioni sa majdana nemilice koristiti ovaj put bez naknade?Koliko će neki da se uloguju u ovaj biznis kao i neki ranije,jwr to se podrazumijeva?

  30
  2
 4. Kaze covjek,koji tvrdi,da su nas pogresno ucili.Da ne postoji samo ovozemaljski svijet….
  Evo Novljani,najblaze receno,neko ima nekih problema…

  33
  11
 5. Napravite problem pa ga onda rešavate kao spasioci. SNP i Dejan Mandić su ovo zakuvali, sad država da plati njihove dilove i to sve pred izbore.

  50
  12
  • Brani li ko kome da besplatno ide starim putem preko Dubrovnika? Ili pored Nikšića? Da nije bilo Mandića, još bi do Mokrina išli starom džadom od 3,5 metra. Dalje od Mokrina ne bi moglo, jer nije bilo puta, dok nije probijen ovaj. Nezahvalnost je tvoja glavna karakterna osobina.

   29
   40
  • Kaže se ,,Ludom radovanje”. Još jedna pogrešno navedena izreka (ne pije vodu umjesto ne drži vodu, ozeblo sunce, umjesto ozebao sunce). Ostalo si u pravu.

   16
   3
 6. Svaka čast i sve pohvale za Vladu CG i gradonačelnika Stevana Katića! Idemo polako, ali sigurno! Obećano ispunjeno! Ni lijevo ni desno, pravac Novi ! U pamet braćo, samo složno!

  22
  42
 7. A šta se dešava sa propalom dionicom na dijelu Kotobilja?
  Da li je investitor shvatio da je cijena renoviranja tog dijela daleko veća od eventualnog povrata novca i da se jednostavno povukao, ostavivši skoro nemoguće razrješenje problema iza sebe?

  42
  7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code