Početna Oko nas Kotor Vlada upozorila kotorsku Skupštinu: Zakazati sjednicu za 20 dana

Vlada upozorila kotorsku Skupštinu: Zakazati sjednicu za 20 dana

1

U Kotoru su rad lokalne administracije i mnogih službi u blokadi, zbog ostavki ili smijenjenih rukovodilaca, te višemjesečne blockade Skupštine. Opštinska kasa se puni, ali nema načina za isplatu zarada i obavljanje tekućih poslova, pogotovo otkako je smijenjen predsjednik Opštine Vladimir Jokić (Demokrate), a u parlamentu formirana nova skupštinska većina.

Vlada je upozorila Skupštinu opštine Kotor da u roku od 20 dana održi sjednicu radi ostvarivanja svojih funkcija, odnosno izvršavanja zakonom utvrđenih obaveza.

Kako je saopšteno nakon sjednice Vlade, odluka o upozorenju SO Kotor donijeta je u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

– Imajući u vidu činjenicu da već duže od šest mjeseci ne ostvaruje svoje nadežnosti, Odlukom se, u cilju zaštite prava građana na lokalnu samoupravu, upozorava SO Kotor da u roku od 20 dana održi sjednicu radi ostvarivanja svojih funkcija, odnosno izvršavanja zakonom utvrđenih obaveza – kaže se u saopštenju.

Inače, predsjednica kotorske Skupštine Dragica Perović zakazala je sjednicu lokalnog parlamenta za 14. jun sa jednom tačkom dnevnog reda – izbor predsjednika Opštine.

Perović je saopštila da je sjednicu zakazala u skladu sa imperativnim odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi, a na osnovu inicijative novoformirane skupštinske većine.

– Iako inicijativa, kao i prethodna za razrješenje predsjednika Vladimira Jokića, nije podnijeta u skladu sa zakonom, što je čini apsolutno manjkavom i neurednom, zahtjev sam danas na vrijeme i u roku isprocesuirala, čime stavljam tačku na sve medijske pritiske i špekulacije ostrašćenih DPS kadrova – javnih pretendenata na najviše funkcije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti – kaže, pored ostalog, u saopštenju Perović.

Ukoliko dođe do sjednice kotorske Skupštine 14. juna, biraće se novi predsjendik Opštine, kandidat koga je predložila nova skupštinska većina, Željko Aprcović, aktuelni predsjednik OO DPS Kotor i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Ukoliko iz nekih razloga Dragica Perović, ipak, odloži zasjedanje, što kao mogućnost ne odbacuju iz kotorskog DPS-a, onda će, kako su najavili, oni zakazati sjednicu lokalnog parlamenta.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code