VLADAJUĆA KOALICIJA OKRENULA LEĐA GRAĐANIMA HERCEG NOVOG

VLADAJUĆA KOALICIJA OKRENULA LEĐA GRAĐANIMA HERCEG NOVOG

0
Podijeli

skupstina hn 2208Svih 19 odbornika vladajuće koalicije u Herceg Novom (SNP, NOVA, PZP, Srpska koalicija i Novska lista) nije danas htjelo na sjednici Skupštine ni da raspravlja o inicijativi Udruženja građana „Izbor” da se odbornicima skrati mandat i smjeni vlast, jer je stanje u Herceg Novom u svim sferama loše. Nagradili su nakon glasanja sami sebe aplauzom i time pokazali da su jedinstveni u očuvanju vlasti, bez obzira na sve priče o časti, poštenju, pritiscima ili čak političkoj korupciji.
Inicijativu je predsjednica Skupštine Danijela Đurovcić stavila na dnevni red redovnog zasjedanja, a onda je glasačaka mašinerija odbila. Sjednici je prisustvovalo svih 35 odbornika, što je prvi put od konstituisanja prošle godine. I po tome se vidi koliko je svima bila važna, u očuvanju ili pokušaju rušenja vlasti.

 

DPS I SDP: VLAST BRINE SAMO O FOTELJAMA

Picerija i restoran

 

simrak bosnjak pressIshod današnjeg skupštinskog zasjedanja na kome je vladajuća koalcija glatko odbila i da pomene a kamoli da raspravlja o inicijativi preko 1000 građana „Izbora” za skraćenje mandata odbornicima bio je povod za dva press-a: zajednički, opozicionih partija – DPS-a, koji u Skupštini ima 14 odbornika i SDP-a, koji ima dva odbornička mandata, a potom i Udruženja građana „Izbor”.
Predsjednik OO DPS-a Zoran Bošnjak kaže da je ovo po svim kriterijuma trebalo da bude vanredna Skupština. Međutim, organizovana je kao redovna, da bi vladajuće stranke odbile predloženi dnevni red:
– Ovakvim postupkom se pokazuje da se ne poštuje volja građana, koji su inicirali Skupštinu da bi skratili mandat odbornicima. Očigledno da su interes grada i građana u drugom planu, a u prvom lični interes koalicije na vlasti. To je samo očuvanje fotelja, a sa druge strane imamo grad koji tone i propada – kazao je Bošnjak, podsjećajući da je opozicija prije pola godine javno glasala za skraćenje mandata Skupštine, pa je preglsana baš kao i na vanrednoj Skupštinu o turističkoj sezoni.
Predsjednik OO SDP-a, Dragan Šimrak smatra da lokalna vlast u Herceg Novom apsolutno nema demokratskog kapaciteta da raspravlja o stavrima koje joj ne odgovaraju:
„Svjedoci smo da danas nisu izglasili ni dnevni red redovne Skupštine koju su sami zakazali. Za tako nešto nije im bila dovoljna inicijativa 1000 građana, a svjedoci smo da teško i političke partije skupe 1000 glasova da se kandiduju za izbore. SDP je prihavtio inicijativu i smatra da je bila obaveza lokalne vlasti da o njoj raspravlja” – ističe Šimrak.
Vladajuća koalicija stalno krši zakon i Statut, ali u DPS-u najavljuju da će i dalje koristiti sve pravne mogućnosti da mijenjaju stanje.
– Nećemo se zaustaviti na ovome. Tražićemo nabolji put da ono što smo ostvarili kao izborni rezultat u Herceg Novom da damo sami sebi legitimitet i ljudima koje zastupamo. Dominantno nama je interes grad, nije nam interes funkcija. Ponavljamo ono što i prije godinu, treba da na rukovodećim mjestima, od predsjednika opštine, do načelnika službi dođu ljudi koji ulivaju nadu da u ovom gradu mogu nešto dobro napraviti, bez obzira na partiju – poručio je Bošnjak.

 

„IZBOR”: “OVO JE TEK POČETAK, DUVAĆEMO IM ZA VRAT SVAKODNEVNO”

 

press izbor so 2208Žalosna Skupština nije prihvatila inicijativu 1000 građana Herceg Novog, kao signal i opomenu da nešto nije u redu, kazao je na press-u predsjednik UO Udruženja građana „Izbor”, Dušan Radović dijeleći odbornike na dvije grupe:
– Ima tu časnih i poštenih ljudi, koji su zavedeni, preplašeni, ucjenjeni. Za njih bi bila poruka: “Oprosti im oče ne znaju šta rade”. U drugoj grupi su oni isključivo iz ličnih interesa i koji eksploatišu cijeli grad. Oni vrijeđaju inteligenciju ovoga grada, a busaju se u čast, pa po onoj narodnoj: „Vojska o skraćenju, a k…. o poštenju” – kazao je rezignirano Radović.
Advokat „Izbora” Mladen Ivanović smatra da su obornici vladajućih strana u Herceg Novom i danas pokazali da ne vole Herceg Novi i njegove građane.
– Bili su toliko drski da su odbili čak da raspravljaju o argumentima za inicijativu 1000 Novljana, koji su iskazali nezadovoljstvo vršenjem njihove Vlasti. Zbog toga smatramo da je inicijativa pobjedila i da je ponizila one koji ne vole Herceg Novi i da će ona u skoroj budućnosti pobjediti. Oni odbornici koji nisu htjeli ni da raspravljaju o inicijativi i danas su bili praktično političari, nijesu htjeli da uvaže notorne činjenice.
Na pitanje šta će dalje preduzeti iz „Izbora” i jesu li i dalje riješeni da smjene vlast u Hreceg Novom, Dušan Radović je odlučno odgvorio:
„Tek smo počeli. Neće im biti lako. Duvaćemo im za vrat svakodnevno. U to će se uvjeriti vrlo skoro” – poručio je Radović.obrad gojkovic so 2208

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code