Početna Naslovna Vladajuća koalicija razriješila opet Nikolu Gojkovića

Vladajuća koalicija razriješila opet Nikolu Gojkovića

6

so hn 010416 1U ponovljenom postupku po presudi Upravnog suda Skupština je donijela odluku o razrješenju predsjednika opštine Nikole Gojkovića, uz 18 glasova odbornika vladajuće koalicije, bez prisustva odbornika opozicije.

Danijela Đurović (SNP) ustvdila je da ili namjerno Skupština pravi proceduralne greške, ili je riječ o neznanju, jer trebalo je da predsjednik sazove novu sjednicu na kojoj bi se konstaovala ostavka Nikole Gojkovića i izašlo iz pravne zavrzlame. I ona je sve nazvala performansom vlasti.

–      Gojkovića smjenjujete zbog unutarkoalicionih odnosa, a ne zbog njegovih propusta u radu – poručila je Đurović, očekujući da će u Herceg Novom biti uskoro novi izbori.

Da nije danas izglasan dnevni red ne bi bilo ponavljanja postupka razrjšenja i tužilac bi opet regaovao kod Upravnog suda, obrazložio je Radman.

Obrad Gojković je ustvrdio da DPS gubi sve upravne sporove, a njegov kolega iz Kluba nezavisnih odbornika, Mirko Mustur, kazao je da su svi dužni izvinjenje građanima što troše vrijeme na ovakve stavri umjesto na pripreme za sezonu.

Dva zaključka predložio je Obrad Goković, da Skupština glasa o predloženom aktu za razrješenje Nikše Gojkovića u ponovljenom postupku, kao i da obaveže predsjednik Skupštine da ispita postojanje kriminalne grupe u Turističkoj organizaciji.

Imajući u vidu da se bivši predsjednik dva puta ne pojavljuje na Skupštinu nema argumenata, kazao je Mladen Ivanović (Izbor). On odbacuje mogućnost da je Gojkovićeva ostavka moralni čin. To je samo njegova želja da dovede Skupštinu u pravnu grešku i obično politikanstvo, čemu doprinose i Gojkovićevi „brastvenici“, ustvrdio je Ivanović.

Zaključak Obrada Gojkovića da predsjednik  SO Herceg Novi sa nadležnim organima provjeri da li su licima u projektu  Evropska prijestonica kulture izvšene enormne isplate koje nijesu u skladu sa zakonom, nije usvojen, uz 18 glasova protiv i 4 za.

Poslije toga dvojica nezavisnih odbornika Gojković i Mustur napustili su zasjedanje. Za njima su salu napustila i dva odbornika SNP-a, Danijela Đurović i Stevo Cvjetković.

6 Komentari

 1. Ovo je, sve zajedno, obična smijurija, Grad više i ne stoji, nego ide punom brzinom unazad. Vrijeme je za još jedne izbore. Znam da to znači još 100 novih službenika, ko god da pobijedi, koje treba hraniti od sve tanjih poreza, ali šta se može, nisam ja izmislio pravila.

 2. Svaka cast ,gradjanima Herceg Novog.Cijeli dan vijest stoji na portalu, 4 komentara.Znaju gradjani kad se treba ,,largati,, od sve ove price !!!

 3. Ne kapiram, zlo cine Niksi toga smo svjesni a nezasluzuje.
  Ali kako prave ametreske pravne greske to mi nije jasno?!
  S pravnog aspekta a i laickog se postavlja piranje kako moze Gojkovic glasat o svom razrjesenju i kako ljufi u konfliktu interesa glasaju o tome?
  Ova je za sramnu istoriju H Novog

 4. Sto se grada i gradana tice nijedni nista ne vrijedite,ni na vidiku nema ljudu od svog posla ,profesionalaca,dobrih menadzera,koji mogu podici grad iznad vasih politickih gluposti.

 5. Kako su mogli razrjesiti nekoga ko po njihovim rjecima nije Predsjednik Opstine?
  Kako su mogli razrjesiti nekoga, ko je, prije otpocinjanja Skupstine, na kojoj je bilo zakazano njegovo razrjesenje, podnio neopozivu ostavku?
  Sta bi bilo s ostavkom, da je Skupstina glasala protiv razrjesenja? Da li bi onda ostavka bila validna?
  Kako su (po drugi put), mogli izabrati Predsjednicu Opstine, kada aktuelnog Predsjednika jos uvijek nisu bili razrjesili?
  Valda treba prvo starog razrjesiti, pa novu izabrati, ili.. .?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code