Početna Oko nas Kotor Vladimir Jokić opet predsjednik Opštine Kotor

Vladimir Jokić opet predsjednik Opštine Kotor

0

Diplomirani pravnik iz Demokratske Crne Gore, Vladimir Jokić, izabran je  za predsjednika Opštine Kotor sa 17 glasova za i 11 glasova protiv.

Za njega je glasalo 16 odbornika nove vladajuće većine iz Demokrata, koalicije “Za budućnost Kotora” i Građanskog pokreta URA, kao i odbornik Socijalista Crne Gore dr Branko Ivanović.

Sjednica je počela minutom ćutanja zbog smrti mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija Radovića.

Jokić je I prije godinu I po bio predsjednik Opštine, a onda smijenjen. Za njegov izbor danas nisu bili DPS, Liberalna partija, SD i SDP, smatrajući da je Jokić uzurpirao položaj i samovoljno donosio odluke kada je bio prvi put na čelu Kotora.

Nakon svečane izjave, Vladimir Jokić je sa indignacijom odbio bilo kakve podjele na lojalne i nelojalne, patriote i nepatriote, jer, kako je kazao, niko nema licencu na to.

Odbornica GP URA Ljiljana Popović Moškov, koja je i ranije I sada bila dio vlasti bila dio tadašnje vlasti priznala je da je bilo političkih ucjena i loše donesenih odluka I najavila da će ubuduće biti konstruktivna kritičarka  vlasti.

Dosadašnji predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović iz DPS-a podjsetio je na dobijenih  4437 glasova DPS-u naizborima 30. Avgusta I zahvalio građanima, uz tvrdnju da opštinski budžet nije prazan, te da će do kraja godine biti realizovan 21 milion eura.

-Nemamo nikakvih obaveza koje bi budućoj vlasti onemogućile normalno funkcionisanje”, kazao  je Aprcović.

Novi skupštinski saziv Kotora čine DPS sa 12 mandata, Demokrate devet, DF sedam a URA, Socijalisti, Liberalna partija, Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija imaju po jedan mandat.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code