Početna Oko nas Kotor Vladimir Jokić: Ponavljam, prihvatam referendum o Luci i svaku odgovornost za njegov...

Vladimir Jokić: Ponavljam, prihvatam referendum o Luci i svaku odgovornost za njegov ishod

2

S obzirom da su mediji danas izvijestili  o neslaganjima na sastanku lidera opozicije sa građanskim pokretom „Odupri se“ oko referenduma koji je predložilo predsjedništvo SDP-a, kao i pitanja na referendumu, predsjendik Opštine Kotor, Vladimir Jokić još jednom se oglasio sa stavom da prihvata referendum o Luci. On pojašnjava:

– Radi očuvanja teško stečenog opozicionog jedinstva na državnom nivou, očuvanja Sporazuma o budućnosti i očuvanja izborne volje građana, prihvatio sam ponuđeni predlog predsjedništva SDP-a, što je isto uradila i Demokratska Crna Gora na svim nivoima.

Picerija i restoran

Kako je referendum najznačajniji demokratski instrument za provjeru volje građana, javno sam se obavezao da ukoliko opcija koju budem zastupao na referendumu ne bude imala većinu među građanima Kotora, odmah podnesem ostavku na funkciju predsjednika Opštine- saopštio je Jokić.

On dodaje da Skupština opštine raspisuje referendum, odnosno donosi odluku o njegovom raspisivanju. Imajući to u vidu, predložio je formiranje radne grupe za pripremu referendum:

– Ipak, javnosti radi, moram još jednom da ponovim. Kao predsjedniku Opštine prihvatljivo mi je svako referendumsko pitanje o kojem se saglasi 17 odbornika vladajuće većine, počev od pitanja vezanih za gradnju i postavljanje planirane lučke infrastrukture iz investicionog plana Luke Kotor AD, pa do direktnog pitanja građanima o povjerenju predsjedniku Opštine, sa preuzimanjem pune političke odgovornosti za ishod referenduma, jer nemam straha od stava građana – poručuje Jokić.

2 Komentari

  1. Koji foliranti ovi Demokrat isto su tako pricali oni i Novska Lista depolitizacija javni konkursi a kad im je narod povjerovao onda zaposlili sve djecurliju bez dana radnog staza.

    10
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code