Početna Društvo Vladu Georgievu nije zabranjen ulazak u Crnu Goru na 10 godina

Vladu Georgievu nije zabranjen ulazak u Crnu Goru na 10 godina

34

Uprava policije je donijela rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru za kantautora Vlad Georgieva, s tim da to rješenje nije vremenski ograničeno, navodi se u saopštenju Uprave policije nakon medijskih napisa, koji su prenijeli navode advokata Georgieva.

-Rok važenja zabrane nije 10 godina kao što je navedeno u saopštenju advokatske kancelarije koja zastupa ovo lice. Na rješenju se ne navodi tačan datum prestanka važenja istog, već se samo navodi da se zabranjuje ulazak u Crnu Goru licu V.G., koji je nosilac lične karte sa rokom važenja do 14. maja 2030. Godine. Ovaj datum tumačen je od strane pravnih zastupnika kao rok važenja zabrane ulaska u Crnu Goru, što nije tačno-reaguju iz policije.

Prilikom redovnih graničnih provjera na graničnom prelazu Sitnica, 27. avgusta oko 13.30 časova službenik Stanice granične policije Herceg Novi, na ulazu u Crnu Goru, kontrolisao je V.G. (44), državljanina Republike Srbije, podsjećaju u saopštenju iz Uprave policije:

-Prilikom graničnih provjera ustanovljeno je da ovom licu važi mjera zabrana ulaska u Crnu Goru. Uvidom u elektronske evidencije koje vodi Uprava policije Crne Gore, utvrđeno je da postoje razlozi nacionalne odnosno unutrašnje bezbjednosti ili javnog zdravlja, čime su bili ispunjeni uslovi da se ovom licu, na graničnom prelazu Sitnica, ne dozvoli ulaz u Crnu Goru.

Shodno Zakonu o strancima, službenici granične policije Herceg Novi su postupili po ovoj mjeri i licu uručili Rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru- navode oni.

Kako dodaju, na ovo rješenje podnijeta je žalba advokatske kancelarije „Tomanović“, punomoćnika Vlada Gerorgieva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je poništila rješenje Uprave policije i Sektoru granične policije predmet vratila na ponovni postupak i odlučivanje.

-Sektor granične policije je 21. oktobra dopisom upoznao Sektor kriminalističke policije o drugostepenom rješenju Ministarstva unutrašnjih poslova koje je donijeto po žalbi V.G., ukazano je na nedostatak prvostepenog rješenja u kojem se ne navode razlozi zabranjivanja ulaska ovog lica u Crnu Goru, te se za ponovni postupak i odlučivanje obavezuje Sektor granične policije.

Takođe, od Sektora kriminalističke policije su zatražene povratne informacije o razlozima eventualne prijetnje po unutrašnju bezbjednost od strane navedenog lica kako bi bio pokrenut ponovni postupak sa potpunijim podacima.

Sektor granične poilicije je pokrenuo ponovni postupak i shodno Zakonu o strancima 2. novembra donio rješenje kojim V.G. zabranjuje ulazak u Crnu Goru, a kojim nije određeno tačno na koji vremenski period- saopštavaju iz policije.

U saopštenju dodaju da konkretno obrazloženje razloga koji predstavljaju rizik po unutrašnju bezbjednost Crne Gore, predstavljaju podatke označene stepenom tajnosti i ne mogu biti prezentovani stranci u rješenju o zabrani ulaska u Crnu Goru.

Sektor granične policije je 5. novembra Ministarstvu vanjskih poslova, Generalnom direktoratu za konzularne poslove i dijasporu, dostavio drugostepeno rješenje Ministarstva unutrašnjih poslova, koje je donijeto po žalbi, kao i novo rješenje o zabrani ulaska koju je donijela Uprave policije Crne Gore, sa molbom da izvrši uručenje navedenih rješenja preko Ambasade Crne Gore u Beogradu, kaže se na kraju saopštenja.

34 Komentari

 1. Nismo isli u istu skolu, fasizam, nacizam, falangizam itd. nema veze sa izricanjem “odgojne” mjere nekom liku, koji kroz svoje koncerte propagira ideje koje vrijedjaju drustveni poredak zemlje u kojoj to radi, u ovom slucaju je Crne Gore. Mozda je to njegovo pravo itd, ali i drzava ima prava pa tako i izricanje mjera, neka pokusa npr. u Hrvatskoj.

  1
  3
 2. Kakve veze fasizam ima sa zabranom ulaska u neku drzavu. Ovdje ljudi lupaju za sve negativno da je “fasizam”. Sto se tice fasizma on nije nikakav problem, ovdje se radi o srpskim kompleksima, a onaj ko uziva da bude Srbin neka bude, sretno mu bilo, ali ne mora nama svojim prosjecnim muzickim izricajem stalno dokazivat da je Srbin i da je Crna Gora – Srbija.

  9
  20
  • cernozemac / ja ne znam đe si ti u školu išao . Uskraćicanje svake slobode je oblik fašizma i jedna od njegovih osnovnih karakteristika. Ja ovog Georgijeva lično ne gotivim ni najmanje , ali da te pitam je li on kriminalac ? Je li on terorista možda ? I????? Šta, treba mu zbog toga što je Srbin zabranit ulazak u državu. Ja sam lično Crnogorac i Crna Gora nikad neće biti Srbija . Ali poistovjećivanje Crne Gore sa bagrom na vlasti koja je krala Crnu Goru , to ne može da bude normalno. To što on kao Srbin proziva ovu vlast , to je sjajno. Prozivai Vučića i Brnabićku isto tako .
   Ko je Srbin , Ko je Crnogorac ,Ko je Hrvat ? sa takvvim mozgovima živimo vječito u 1918 i 1991.

   8
   3
 3. Nije ti dozvoljen ulazak jer si “bezbijednosno interesantna osoba”, ali nećemo da ti kažemo šta je to “bezbijednosno interesantno” jer je to državna tajna… Orvel je malo dijete!

  45
  8
 4. …KOME JE CG ,,MRZNA ,, I NEPRIZNATA A ODRASTAO U NJOJ .PODJI NA ,,SVETU ZEMLJU ,, KOSOVO PA TAMO PROPAGIRAJ ILI U HRVATSKU U KNIN ILI DUBROVNIK ILI SPLIT.

  31
  43
 5. Koliko fašizma u ovoj odluci. Niste kriminalcima branili ulazak,šinavatrama i ostaloj bagri…ali kad neko pjeva protiv diktatorskih režima onda je poltrončinama i miševima odanim gospodaru moguće potpisivati ovako sramotne škrabotine. Bio sam sa Vladom više puta u novskim lokalima i sa guštom pjevao protiv tadašnje vlasti kad god bi on započeo . Njegovi lični stavovi vezani za politiku su njegova privatna stvar i ne može niko zabraniti čovjeku da ih iznosi. Svaka zabrana slobode izražavanja je oblik fašizma, po definiciji samog fašizma

  45
  20
 6. Jedan poltron.Dok su mu plaćali spotove po Crnoj Gori bilo je dobro.Brzo je čovjek okrenuo ćurak naopako.Ne znam zašto se neki ljute na komentare.Da mu nije bilo Novog i Crne Gore za njega se ne bi ni znalo.

  36
  35
 7. Pokušavam da dokučim šta bi to bila Vladova pretnja za bezbjednost Crne Gore, ali ne mogu. Možda bi to mogao biti mikrofon kao dio arsenala oružja unijetog u Crnu Goru za potrebe državnog udara. Tzv. “dubika država” pokazuje da i dalje koristi poluge vlasti, ali nadam se, države u odumiranju i opet nadam se, države koja neće progoniti one koji drukčije misle.

  40
  17
 8. Covjeku , koji od mojih para, na koncertu pjeva da Herceg Novi nije u Crnoj Gori, treba zabraniti ulazak u zemlju. Ali isto tako one ,koje ja isto placam, sto su mu rekli da to smije da pjeva na Prazniku mimoze, treba debelo kazniti. Neka otvoreno i javno Demokrate kazu, da je HN u Srbiji, a ne da se kriju iza ovoga j…

  65
  85
 9. Prvo, postoji načelo zabrane reformatio in peius, po kom, između ostalig, novo rešenje ne može biti nepovoljnije za žalioca. Prvobitno rešenje je bilo vremenski ograničeno, novo nije. Znači, prekršen je Zakon o upravnim postupku.
  Drugo, tvrdite da dokaz da je V.G. prijetnja po unutrašnju bezbjednost ima oznaku tajne, pa se ne može se prezentovati stranci?! Pa kako onda da se ospori taj dokaz!?
  Po zakonima ove države, dokaz koji je proglašen tajnom može se koristiti u postupku, ali učesnici u postupku imaju obavezu da taj dokaz čuvaju kao tajnu, pod krivičnom odgovornošću.
  Ovako svako, pa i ja koji ovo pišem, može biti označen kao bezbjednosna prijetnja.
  Kako osporiti dokaz za koji ne znamo ni koji je?

  60
  17
 10. Kakvi komentari? Vidite li koliko ste jadni? Ne kažem da sam obozavalac ovog covjeka, ali cinjenica je da nije kriminalac, niti je po bilo cemu bezbjednosno znacajna osoba. Zbog licnih stavova na koje ima pravo da ih ima i da ih izgovara zabraniti nekome ulaz na 10 godina, to je čisti nacizam. Sto ne zabranite ulaz u CG jedno barem polovini gradjana Crne Gore onda? Da ostane samo šaka jada na Cetinju. Hoćete nekakvu gradjansku drzavu, demokratiju i to, a podrzavate i pozdravljate ovolakve činove. Jadno i licmjerno. Vama treba zabraniti izlazak iz države, da nikad ništa ne vidite.

  93
  30
  • И не треба да обожавате било кога да би сте бранили здрав разум, а Ви то овим коментаром управо чините – браните здрав разум. Свака част за коментар.

   6
   2
 11. I treba mu zabranit ulazak,to je covvjek koji sije mrznju prema Crnoj Gori,takvi nam ne trebaju,neka u Srbiju pjeva,sta ga dovodi u CG kad nas mrzi

  57
  75
  • “crnogorac” ako tebi vbasta on na cetinje nece dolaziti niti mu je to potrebno ! ali u Boku i njegov rodni grad ce biti uvijek dobrodosao !!
   zato nam se i sve raspada sto se lhudi koji su kriticari vlasti proceruju bez ikakvog razloga.
   procerujete nekoga jer javno kaze sta misli i pijeva pijesme kojima ste se ponosili dok vam milo nije isprao pamet.

   56
   35
 12. Aloooo… Vladu Georgievu ste zabranili ulazak u Crnu Goru. Tačka. Nema daljeg razgovora. Pokazali ste svoje pacovsko lice i potpuno je nebitan vremenski period.

  66
  43
 13. Bitno je da ste dilere droge pustili da vam pobjegnu ,ali novljanina koji nije nikakav kriminalac progonite !!
  Svaka cast bolje da hapsite kriminalce koji ojadise ovu drzavu ali nece ni oni dugo , dako vise pocne da se preispituje porijeklo imovine pa da vidimo ko su kriminalci i neprijatelji drzave !!!
  Novska policiju treba da je sramota sta rade !!!

  114
  42
 14. Još jedno samoreklamerstvo i manipulacija narodnog heroja i vlasnika bilborda u Herceg Novom Georgijeva. Sad će on opet lijepo deset koncerata za svih deset pjesama koje ima, psovanje Mila, Tamo daleko. Ali avaj, to više nije hrabrost, to više ni Srbe ne pali. Imaju svu vlast, sve slobode su osvojene. Jedino da, ako već hoće kontru, počne da pjeva partizanske pjesme. To je sada kažnjivo.

  63
  72
   • Ma nije valjda ! Sve ove godine smo živeli u zabludi da se Vlado proslavio predivnim glasom i kvalitetnim, autorskim, brižljivo probranim ljubavnim pesmama koje su njegovo kompletno delo, kad sve pade u vodu, za to je zaslužan ni manje ni više nego Milo, čiji je on ogorčeni protivnik.I verovatno nije ni publika koja ga sluša imala nikakvu ulogu u tome, već, naravno, Milo, iako je on i inicijator besmislene zabrane.Svaka čast što ste nasmejali ubedljivo najbesmislenijim komentarom koji sam pročitala povodom ove vesti.

    8
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code