Vlasnici ili zakupci 6 hotelskih kupališta u Herceg Novom, plaćaće korišćenje do...

Vlasnici ili zakupci 6 hotelskih kupališta u Herceg Novom, plaćaće korišćenje do 13.660 eura

3
Podijeli

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je javni poziv za zakup hotelskih kupališta u primorskim opštinama, u skladu sa Atlasom crnogorskih plaža i kupališta i Programom objekata obalne infrastrukture.

U hercegnovskoj opštini za zakup ili korišćenje nudi se 6 hotelskih kupališta i to: u Njivicama ispod hotela Iberostar, dvije plaže ispod hotela Palmon Bay, plaža ispod hotela Hunguest hotels sun resort na Toploj, plaža ispod hotela Perla na Savini, te plaža zapadno od hotela Delfin u Bijeloj, kod potoka Pijavica.

Picerija i restoran

„Najskuplja“ hotelska plaža je 122 m, odnosno 2090 m² ispod hotela Hunguest, čija je minimalna cijena zakupa/korišćenja 13.660 eura. U okviru kupališta može se odobriti plažni bar sa terasom, bar površine 30 m² +terasa 100 m². Uz kupalište se odobarava korišćenje čvrstog izgrađenog pristaništa.

Najniža minimalna cijena zakupa iznosi 7.886 eura za plažu ispod hotela Perla, duga 36 m i 1000 m² površine. U okviru kupališta može se odobriti plažni bar površine 18 m², bazen od 120 m², a uz kupalište je planirana terasa ugostiteljskog objekta.

Za zakup ili korišćenje kupališta ispod renoviranog hotela Iberostar u Njivicama, u dužini od 261 m i površine 3 hiljade kvadrata, najniža minimalna cijena zakupa iznosi 6.552 eura. U okviru kupališta može se odobriti plažni bar sa terasom, bar površine 40 m² + terasa 100 m².

U Igalu, plaža i izgrađeno kupalište ispod hotela Palmon bay, u dužini od 48 m+49 m, površine 510 m²+1530 m², koje obuhvata izgrađenu obalu sa čvrstim izgrađenim pristaništem, malom pješčanom plažom sa zapadne strane, sa pripadajućim akva prostorom, nudi se za 6.141 euro. Uz  kupalište planirani su i privremeni objekat-terasa ugostiteljskog objekta, plutajući privremeni objekat, montažno demontažni bazen, akva park sa pratećim sadržajima. Uz kupalište odobarava se korišćenje čvrstog izgrađenog pristaništa.

Dvije „najjeftinije“ hotelske plaže su u Igalu, ispred hotela Palmon bay u dužini od 30 m, površine 198 m² i u Bijeloj, plaža zapadno od Hotela Delfin, kod potoka Pijavica, u dužini od 30 m, površine 290 m², za koje je najniža cijena zakupa 1000 eura.

Minimalne cijene godišnjeg zakupa date su bez uračunatog PDV-a. Pravo učešća imaju vlasnici ili zakupci hotela visoke kategorije (5* ili 4* i hotelskog risorta). Ugovori se zaključuju za tekuću godinu od dana zaključenja ugovora do 31. decembra 2019. godine, uz mogućnost godišnjeg produženja za period od 4 godine, odnosno do 31. decembra 2023. pod uslovom da je korisnik/zakupac izvršio obaveze predviđene ugovorom, da ugovor nije jednostrano ili sporazumno raskinut ili u slučaju da je pokrenut sudski spor između Javnog preduzeća i korisnika/zakupca zbog neispunjenja ugovorom preuzetih obaveza.

Na tenderu mogu učestvovati isključivo ponuđači koji otkupe tendersku dokumentaciju. Zainteresovani ili njihovi ovlašćeni predstavnici mogu preuzeti tendersku dokumentaciju svakog radnog dana u Javnom preduzeću u Budvi, od 8:30 do 15 časova do 01. marta, do 15 časova. Cijena tenderske dokumentacije je 50 eura. Ponude se dostavljaju do 5. marta, za kada je zakazano javno otvaranje.

3 Komentari

  1. To nijesu plaze to su torovi sa plasticnim mobiljarom…doci ce vrijeme kada ce turisti shvatiti da im nije odmor u ogradjenim takozvanim kupalistima jer to je kao i sve okolo ruglo..plaze treba da su slobodne i bez ograda dostupne svima da mogu da donesu svoje rekvizite i da uzivaju u slobodi…od tih zakupaca mjestanin nemoze sa barkom da pridje da pokupi familiju jer neke fukare su sve zagradile i reze kao da im je djedovina ..cisti fukarluk.

    13

Ostavite komentar

*

code