Početna Društvo VOD ZA STRUJU DO BAZENA NA ŠKVERU RUŠI STEPENIŠTE

VOD ZA STRUJU DO BAZENA NA ŠKVERU RUŠI STEPENIŠTE

0

radovi_skver1Svjedoci smo ovih dana da je izgradnja bazena na Škveru uhvatila veliki zamah i mašine ne prestaju da brekću. Posao je ubrzan, jer poduhvat, vrijedan oko 4 miliona eura, treba završiti do 13. jula.

Međutim, bazen na Škveru, kojim će vaterpolo-plivački sport, ali i grad dobiti mnogo, i dalje je „kost u grlu“ stanovnicima koji žive u blizini, ili imaju lokale.

Mještani su u više navrata do sada negodovali – zbog buke, urušavanja starog puta od teških mašina, a danas i zbog uništavanja starog Stepeništa Daša Pavičića. Oni tvrde da prvo izvođaču, kotorskom „Yu-brivu“, nije dozvoljeno da sprovodi vod za struju za bazen stepeništem Renta vila. To je  najkraći i najjeftiniji put do bazena. Zato su počeli raskopavanje ulice Partizanski put  i Stepenište Daša Pavičića. Mještani nam kažu i da su ušli s radovima u dvorište bivše Željezničke stanice na Škveru, čiji je vlasnik Emir Kusturica. Poznati reditelj je navodno iz Kolumbije priprjetio i tužbom…

radovi_skver2– Svakako da nikom nije po volji kada mu se na kućnom pragu izvode radovi i mi smo zahvalni građanima Herceg Novog na dosadašnjem strpljenju i razumjevanju. Naša je obaveza i  obećavamo da ćemo sve vratiti u prvobitno stanje, ali sve što radimo je po zakonu, uz  saglasnost investitora i uz odobrene trase – tvrdi za Radio Jadran, direktor YU-BRIVA, Vojislav Bujković.

I predsjednik PVK „Jadran“, dr. Đuro Marić potvrdio nam je da je stepeništve državno, a ne privatno vlasništvo, da „Jadran“ kao investitor ima dozvolu i odobrenu trasu za sprovođenje struje do bazena.

radovi_skver_3– Taj poduhvat, koji predstavlja kapitalni za Herceg Novi finansira Direkcija javnih radova i biće završen do 13. jula, bez obzira na lične interese i nezadovoljstva – kaže dr. Đuro Marić i uvjerava da izvođači neće ostaviti haos iza sebe i da će urediti prostor oko bazena i sve gdje je sada raskopano.

No, izgleda da je potpuno druga priča to što upravo ovaj dio grada nema riješenu kanalizaciju niti odvođenje površinskih voda. Zato bi opština trebalo da iskoristi raskopavanje zbog postavljanja strujnog kabla da postavi i nove cijevi za vodu i kanalizcaiju. No, da li će imati za to sluha ili novca?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code