Voda iz regionalnog vodovoda ispravna, ubrzo novi tender za priključak Novog

Voda iz regionalnog vodovoda ispravna, ubrzo novi tender za priključak Novog

16
Podijeli

Voda u Bijeloj, odnosno dijelu rivijere koji vodu i ovog ljeta dobija iz Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje posljednjih 20 dana nije dobra za piće, žale se pojedini građani tog dijela rivijere. Međutim, to nadležni demantuju.

Direktorica hercegnovskog Vodovoda i kanalizacije d.o.o, Jelena Đaković, kaže da se sva voda u sistemu svakodnevno ispituje kod relevantnih institucija, kao i u internoj laboratoriji.

Picerija i restoran

– Mi po zakonu ne možemo da puštamo vodu koja je neispravna, a svakako smo pod kontrolom Instituta za javno zdravlje. Uzimaju se redovno uzorci, a vodu kontrolišemo u našoj laboratoriji, kao i u Institutu za javno zdravlje – navodi Đaković.

Direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić kategorično je negirao da je voda iz regionalnog  vodovoda neispravna. Ocjenjuje i da se takve priče plasiraju kako bi se destimulisale dobre aktivnosti koje zajednički sprovde hercegnovski, tivatski i Regionalni vodovod.

Voda koju distriburia Regionalni vodovod visokog je kvaliteta, čak i voda koja se uzima direktno na izvorištu Bolje sesrte, koju ovo preduzeće koristi za dalju distribuciju, ne zahtjeva dalju obradu, kazala je za Radio Jadran vodeća inženjerka proizvodnje u ovom preduzeću, Marijana Zenović.

– Mi naravno obavljamo preventivno hlorisanje i to na dva načina. Fizičkom metodom, odnosno UV zračenjem, što je jedinstven način u Crnoj Gori i obavezno, gasnim hlorom. Svi naši dosadašnji rezultati ispitivanja, a mi vodu kontrolišemo kod Instituta za javno zdravlje i u internoj laboratoriji, potvrđuju taj visoki kvalitet, odnosno da je voda potpuno bezbjedna za korišćenje, higijenski i zdravstveno je ispravna – objašnjava ona.

Napominje da je Regionalni vodovod distributer vode na veliko, odnosno preduzeće koje vodu distribuira lokalnim vodovodima, koji je dalje isporučuju krajnjim korisnicima.

– Mi do sada nismo imali pritužbe naših korisnika, a to su lokalni vodovodi, na kvalitet vode. Tako nam se niko iz Herceg Novog nije obratio sa bilo kakvom sugestijom da voda nije ispravna. Ponavljam, svi naši rezultati sa tačaka na sistemu, takođe i rezultati sirove vode za izvorišta potvrđuju da je voda potpuno ispravna. Čak su svi ti parametri daleko ispod granica koji su dozvoljeni važećim pravilnicima i zakonom – navodi Zenović  i dodaje da je kontrola kvaliteta jedan od priroriteta kompanije, a uveden je i HASAP u poslovanje.

Herceg Novi, po Ugovoru, iz reginalnog vodovoda dobija oko 40 litara u sekundi vode,  u zavisnoti od trenutne potrošnje. Ukupna količina vode koja je isporučena ove sezone je oko  135.982 m³. Regionalni vodovod Crnogorsko primorje isporučivaće Herceg Novom vodu dok postoji interesovanje hercegnovskog Vodovoda.

Regionalni vodovod za priključak investira 2 miliona eura  

Biće ponovljen tender za izvođača za priključak Hereg Novog na sistem regionalnog vodovoda, jer prethodni nije uspio , potvrdila je Zenović:

– Očekujemo da ćemo uskoro, izabrati izvođača i početi sa izgradnjom podvodnog dijela između tivatske i hercegnovske Opštine. Sredstva za  izrgadnju od skoro 2 miliona eura su obezbijeđena i Regionalni vodovod  će ih investirati iz svog budžeta – navodi ona.

Jedan dio pripremih radova, već je završen, a podrazumjevali su sanaciju cjevovoda na teritoriji Opštine Tivat, preko kojeg će voda biti distribuirana za Herceg Novi. Osposobljen je cjevovod za predviđene količine vode, a to je oko 200 litara u sekundi, iako u početku vejrovatno neće biti potrebe za tom količinom.

16 Komentari

 1. Katolicki sveci iz Boke: Sv.leopold, Blazena Ozana , Sv braca Petar, Andrija i Lovro, Blazdni Adam Kotoranin, Blazeni Marin Kotoranin, Blazeni Marin II Kotorani
  , Blazeni Gracije kao i papa Sikst V porijeklom iz Bjelskih Krusevica.

  1
  3
 2. Laz je da se Bijela i Kamenari snabdijevaju sa regionalanog vodovoda, odnosno izvorista Bolje sestre. U pitanju je lokalni izvor Plavda kod Lepetana i ta voda smrdi kao guba….nije ni za ruke oprat

 3. Voda u Bijeloj do naselja Žager je takva da se od bljutavosti ne moze piti,tvrde nadlezni da je dobra,evo neka dodju i popiju čašu pa neka se sami uvjere,svi kupuju ko moze,ko ne moze pije tu bljuvotinu jer nema izlaza

 4. Sve je to lijepo, ali RV ne investira svoja sredstva, već novac koji dobija kroz gradjevinske dozvole za kuće i zgrade, dakle, pare su naše, a ne njihove. I neka se mnogo ne uzdižu, nego neka vrate dio od miiliona i miliona, koje su izvukli iz Herceg-Novog. A mi i dalje imamo prepoznatljivi imidž ,,plave bačve”, i imaćemo ih dugo, jer kada se čisti Plat, (20dana), tih 200 litara neće biti ni blizu dovoljno.

  14
  3
  • Nine dovoljno zato sto tvoja vlast već 16 godina ( manje dvije) nije uradila ništa da smanji gubitke na mreži. Pričali su o nekoj vođi iz Mirnija itd…bježeći od normalne priče sa Regionalnim vodivodom. Pa da nema Rv Konavljani bi nas i dalje ucjenjivali…ovako vidjeli da gube tržište…pa ko vele bolje da nam popuste…

   4
   6
   • A tu ti je vlast opet morao finansirati vrh Crne Gore (PG) 🙂 Nisu isto dobijali pare iz budžeta nekada i sada … opštine gdje je vladajuća partija su dobijale više para i “više radile” kako bi narodu našem jadnom, bjednom i prevarenom još malo zamaglili oči.

    4
    1
  • radio jadran 13.10.2016 21:16 regionalni vodovod i azmont ugovorili finansiranje priključka herceg novog na regionalni vodovod u vrijednosti 2,06 miliona eura

   3
   1
 5. Pozivam Gdju Djakovic, Direktorku vodovoda da dodje u Bijelu da popije casu vode sa spine. Sve ce joj poslije toga biti jasno. Pozdrav iz naselja Bijela skoljka

  31
  1
  • Ja vam vjerujem,sigurno su porozne cijevi kod bijele školjke,i onda dolazi do prodiranje ili fekalnih ili drugih voda u vodovodnu mrežu.Nema regionalni ništa sa tim,već vodovod HN.Uradite analizu vode sa špine i razjasnite problem.

   14
   6
   • Gospodine, kako te iste cijevi nisu “porozne” zimi, ili na jesen ? Na proljeće ? Nego samo ljeti. Ja sam u zgradama “Solidarnosti”, naselje iznad benz-pumpe, pa imam isti problem.

    13
  • Ja ne zivim na podrucju bjele i kamenara al sam probo vodu neki dan i mogu rec da nista odvratnije nisam pio ako je iz regionalnog vodovoda onda bolje je ne dovodit

Ostavite komentar

*

code