Početna Društvo VODA IZ REGIONALNOG VODOVODA ZA HERCEG NOVI I LUŠTICU?!

VODA IZ REGIONALNOG VODOVODA ZA HERCEG NOVI I LUŠTICU?!

0

 

Herceg Novi 2Novi aneks ugovora koji će biti sačinjen za mjesec sadržaće obavezu opštine Herceg Novi, da engleskoj kompaniji Nord star kapital AG obezbjedi vodu iz Regionalnog vodovoda, 70 sekundnih litara i sigurno napajnje strujom.
Ovo je za Radio Jadran potvrdio predsjednik opštine Herceg Novi, Dejan Mandić, koji je juče, kako kaže, sve dogovorio u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.
– Investitor koji treba odmah po pravosnažnosti ugovora da uplati 3 milona eura za zakup zemljišta na Luštici u narednih 8 ipo godina, plus 10 miliona eura za infrastrukturu na Luštici traži garanicije – da će im prije početka radova biti dovedena struja i voda. Vodu ćemo uzeti iz Regionalnog vodovda – kaže Mandić i objašnjava da će se “priključiti na jedan krak koji su Tivćani doveli do skretanja za Radanoviće. To je 4 ipo kilometara do granice sa Herceg Novim na Luštici.”
Kako dalje objašnjava Mandić to je i prije tri godine bio dogovor sa Regionalnim vodovodom, kada je hercegnovska opština izrazila potrebu za 70 sek. litara vode za Lušticu i oko 130 za grad iz Regionalnog vodovda.
Opština mora da obezbjedi i sigurno napajnje strujom za Lušticu, što će takođe biti dio aneksa predugovora sa predstavnicima Nord Stara.
On kaže da će se sredstva za obezbejeđivanje ovih novih garancija iznaći upravo iz prva 3 milona eura koja će investitor uplatiti na osnovu zakupa za narednih 8 ipo godina.
To su novi detalji jučerašnjih razgovora u Ministarstvu i Mandić smatra da će za mjesec biti u stanju da ovakve garancije daju Engelzima.
Podsjećamo predugovor za radove na turističkom kompleksu na Luštici potpisan je početkom godine u Ministarstvu turizma između Opštine Herceg Novi i engleske kompanije „Nord star kapital AG” koja je u Donjim Klincima na Luštici zakupila zemlju za gradnju turističkog kompleksa.
Tada je precizirano da se svi operacioni, poslovi vrijedni oko 10 miliona eura, moraju riješiti najdalje za godinu.
– Investitor će finansirati izgradnju infrastrukture – struje, vode i puta, na Luštici. Trasom od 12 km sa naše obale treba dovesti struju na suprotnu. Struja će koštati 2,2 miliona, put 3,5 miliona a dovođenje vode 3,9 miliona. Ovo su predračuni na osnovu idejnih rješenja koje smo mi predložili, kazao je tada Mandić.
Britanska kompanija „Nord star” je prije dvije godine zakupila 505.000 kvadrata zemlje u uvali Donji Klinci na Luštici radi izgradnje turističkog kompleksa. U investiciju čija je minimalna vrijednost 210 miliona eura će u prvoj fazi biti navodno uloženo oko 140 miliona eura. Turistički kompleks će imati hotel visoke kategorije i 29 luksuznih vila sa pratećim ugostiteljskim i trgovinskim sadržajima ukupno oko 70.000 kvadrata korisne površine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code