Početna Eco Voda prve klase na svim kupalištima u Herceg Novom

Voda prve klase na svim kupalištima u Herceg Novom

9

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo od 16. do 17. jula pokazali su da je na 98% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 2% kupališta bio K2 klase.

Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog  kvaliteta, da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju, navodi se u saopštenju JP Morsko dobro.

Na svih 16 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila odličnog kvaliteta K1. Od 13 lokacija u opštini Bar na kojima se prati kvalitet vode, na njih 12 voda je bila odličnog K1 kvaliteta, dok je na jednoj lokaciji voda bila K2 kvaliteta. Slična situacija je bila i u opštini Budva, gdje je na 25 lokacija voda bila kvaliteta K1, dok je na jednoj lokaciji voda bila K2 kvaliteta.

U Bokokotorskom zalivu, u Tivtu je voda bila odličnog kvaliteta na svih 9 kupališta, a ista situacija je bila i u Kotoru, gdje je kvalitet vode bio K1 klase na svih 15 lokacija uzorkovanja.

Na obali Herceg Novog, analize su pokazale odličan kvalitet K1 na svim lokacijama uzorkovanja, na 21 kupalištu.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

9 Komentari

  1. Voda treba da uzorkuje sa središnjeg dijela kupališta, na dubini od 1,30 m i jedino je tako dobijen rezultat mjerodavan. Na žalost, u posljednje vrijeme, svi koji idemo na plažu, svjedoci smo, da se uzorak vode uzima sa površine mora, gdje je koncentracija bakterija minimalna, zbog dejstva sunčevih zraka…. Otuda ovi fantastični rezultati..

  2. Prijedlog za ovaj portal (kada prenosi ovakva i slična saopštenja nadležnih tijela i institucija) je da na dnu teksta pojasni po kojim kriterijumima se, u ovom slučaju, utvrđuje izvrsnost vode i koje to vrijednosti dokazuju taj famozni K1 kvalitet. S obzirom na činjenicu da smo društvo u kojem se sve radi da bi se zadovoljila forma, nema sumnje da je suština i ovaj put zamaskirana, jer prosto je nemoguće imati vrhunski nivo kvaliteta na trenutno stanje onečišćenja mora.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code