Početna Eco Voda prve klase na svim kupalištima u Herceg Novom

Voda prve klase na svim kupalištima u Herceg Novom

4

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo za potrebe JP Morsko dobro od 2. do 3. jula, pokazali su da je na 98% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 2% kupališta bio K2 klase.

Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju, navodi se u saopštenju JP Morsko dobro.

Od 16 kupališta na kojima se radi analiza kvaliteta vode u opštini Ulcinj, na njih 15 voda je bila odličnog kvaliteta K1, dok je na 1 kupalištu voda bila kvaliteta K2.

U Baru je kvalitet vode na svih 13 kupališta bio K1 klase, dok je u opštini Budva, od ukupno 26 lokacija, na njih 25 morska voda bila K1 klase, dok je na 1 ona bila K2 klase.

U Bokokotorskom zalivu, u Tivtu je voda bila odličnog kvaliteta na svih 9 kupališta, a ista situacija je bila i u Kotoru, gdje je kvalitet vode bio K1 klase na svih 15 lokacija uzorkovanja.

U Herceg Novom su rezultati pokazali kvalitet vode K1 klase na 21 kupalištu na kojima su spovedene analize.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

4 Komentari

  1. Trebali ste juče da vidite prvu klasu šta pluta 50 m od plaža oko bova… To nema ni u nindža kornjačama. Neka dođu ovi iz morskog zla da zarone malo

    5
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code