Početna Društvo Voda s Plata stiže u nedjelju

Voda s Plata stiže u nedjelju

10

Nakon dvadestodnevnih restrikcija, zbog redovnog godišnjeg remonta hidrotunela Gorica-Plat, Herceg Novi će od ponedjeljka imati uredno snabdijevanje vodom. Iz Goričkog jezera stizaće cjevovodom kroz Konavle preko 400 l/s vode.

Iz HE na Trebišnjici su zvanično obavijestili hercegnovski Vodovod da poslije čišćenja punjenje vodom hidrotunela Gorica-Plat otpočinje sjutra, 3. juna.

– Kada budu ispoštovane redovne kontrole u HE Plat voda će biti puštena u cjevovod Plat-Herceg Novi u nedjelju 4. juna. Nakon redovne procedure ispiranja cjevovoda, hemijske i mikrobiološke kontrole kvaliteta vode i utvrđivanja ispravnih parametara voda će biti distribuirana u sistem za vodosnabdijevanje. Stabilizacija vodosnabdijevanja se očekuje od ponedeljka 5. Juna – obavještavaju iz tehničke službe DOO “Vodovod i kanalizacija“ Herceg Novi.

Restrikcije u Herceg Novom traju od 14. maja, jer 160 sekundnih litara iz lokalnog izvorišta Opačica, kao i 70 iz Karasovića i 45 sekundnih litara iz regionalnog vodovoda, nije bilo dovoljno. Poznato je i da su zbog nedostatka rezervoara više zone imale duže restrikcije.

U prosjeku od 14. maja do 4. juna Herceg Novi je imao osam sati dnevno vode, dok su Bijela i Kamenari bili bez restrikcija, koristeći vodu iz regionalnog sistema.

10 Komentari

 1. A kamenaru dva dana bez vode i kozna do kada jer nemamo nikakvih informacija kada ce se udostoit da bam puste bar jedan sat . Eto toliko dosla nova vlast a sa vodom uvjek isto.

  6
  7
 2. Tuzno je da je ovo vijest za nas, i to jedna od onih koja raduje gradjane. Da li cemo ikada zuvjeti kao normalna svinet, jer ocigledno to nismo!

  22
  1
 3. Voda stiže, struje imamo, pobili su komarce dimom sa deponije u Sutorini, očistiće bzen hotela u Njivicama, semafore da našteluju, potkrešu oleandere ispod semafora, očiste plaže, stave klupe na šetalište (ove sada kao reciklirane daske od šalovanja), poprave rasvjetu i light show u tunelu, betoniraju par kvadrata mula na Novosadskoj plaži … i možda budemo spremni za ljetnu sezonu 2018.

  56

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code