Početna Društvo VODACOM: UBRZANA IZGRADNJA VODOVODNE I KANALIZACIONE MREŽE U HERCEG NOVOM

VODACOM: UBRZANA IZGRADNJA VODOVODNE I KANALIZACIONE MREŽE U HERCEG NOVOM

0

 

kolektor meljine radovi1Pri kraju je prva faza izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u Herceg Novom, saopšteno je iz „Vodacoma”.
Položeno je više od 5 km cjevovoda raznih prečnika, uglavnom u magistrali i obalnom pojasu.
U narednom periodu planirano je asfaltiranje oštećenih površina, kako bi Herceg Novi što spremnije dočekao sezonu, najavljuju iz Vodacoma.
U svim turističkim zonama radovi će biti obustavljnei sredinom juna, a sasvim prekinuti 1.jula. Turska kompanija Celtikcioglu nadoknadila je dio kašnjenja radova zbog lošeg vremena, uvjeravaju iz Vodacoma. Podmorski ispust na plaži Lazaret u Meljinama gradi se, kako tvrde, pod budnim okom nadležnih. To je cjevovod prečnika 1000 mm, dužine 1300 m, kroz koji će na dubini od 36 m biti na krajnjoj tački ispuštanja prečišćena tehnička voda budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.
– Gradnju ispusta prate Ministartsvo održivog razvoja i turizma i JP Morsko dobro i biće završena u roku, do 1.jula 2013. Plaža Lazaret biće dovedena u prvobitno stanje. Ispust će biti ukopan na dubini od preko 1 m od površine plaže i morskog dna i tek na 150 m od obale, na dubini od 10 m će izaći na morsko dno. To će obezbjediti da bude potpuno neprimjetan kupačima – saopštavaju iz ove agencije za implementaciju Projekta vodosnabdjevanja i odvođenja otpadnih voda za Crnogorsko primorje.
Podjećaju da stručni nadzor obavlja njemčka kompanija Dahlem, koja je angažovala međunarodne i domaće eksperte. Posao se obavlja istovremeno na 10 lokacija duž hercegnovske rivijere, pa je kontrola zahtjevna i odvija se po međunarodnim standardima FIDIC Ugovora. Angažovano je 7 licenciranih inženjera, izabranih na međunarodnom tenderu, a plaća ih donacijom KFW banka – zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code