VODE IMA, PA NEMA, DUŽ HERCEGNOVSKE RIVIJERE

VODE IMA, PA NEMA, DUŽ HERCEGNOVSKE RIVIJERE

122
0
Podijeli

no_water3Stanovnici Bijele od jutros su bez vode zbog kvara do kojeg je sinoć došlo na glavnoj vovodvodnoj cijevi u Baošićima.

Direktor hercegnovskog JP “Vodovod i kanalizacija” Zoran Šabanović, kaže da će kvar biti otklonjen u toku dana.

Picerija i restoran

 

Kako i dalje u mjestima duž rivijere nema stabilnog dotoka, zbog čega je ugrožena i sezona, Šabanović nam i danas saopštava isto što  i proteklih dana – da u Herceg Novom nema restrikcija, ali da  dispečeri na pumpama po potrebi zatvaraju ventile. – Rezervoari u Zelenici, Kumboru i u Bijeloj od oko 4.000 kubika praznili su se od pet ujutru do devet časova. Ako do toga ponovo dođe potrošači od Zelenike do Kumbora vodu neće imati od 9 do 11 časova, od 15 do 17 časova i od ponoći do pet sati ujutro – ističe Šabanović. No, po njegovim riječima situacija sa vodom je ovih dana nešto stabilnija, nego prethodnih.

Novljani svakodnevno dobijaju iz sistema Plat 410 litara vode u sekundi i oko 120 litara iz lokalnog izvorišta Opačica, što očigledno nije dovoljno i nedostaje oko između 50 i 100 litara vode u sekundi.

Inače hrvatska ”Slobodna dalmacija’’ piše da se trenutno na dubrovačkom području grade trafostanice Plat i Srđ u sklopu nacionalnog programa ulaganja u energetiku. Pripremaju se projekti HE Ombla i HE Dubrovnik II, što bi moglo značiti da ćemo ipak imati i septembarske restrikcije vode kako su to i najavile komšije.

Na potezu su opština Herceg Novi i “Vodovod” da sa susjedima dogovore odlaganje radova do sezone kiša, jer bi u septembru Herceg Novi trpio drastičnije restrikcije od onih junskih.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code