Početna Društvo VODOPRIVREDNA INSPEKCIJA U NJIVICAMA

VODOPRIVREDNA INSPEKCIJA U NJIVICAMA

0

njivice zemljaNakon što su mještani Njivica i JP Morsko dobro negodovali, jer investitori objekta uz more u Njivicama nijesu u naloženom roku vodoprivredne inspekcije uklonili s plaže i iz mora zemlju kojom su trajno devastirali sredinu i živi svijet u njoj, čak su i nastavili s deponovanjem, danas je na gradilištu bila vodoprivredna inspekcija. I pored ogromnog medijsko zanimanja, izjave nijesu davali već su kasno popodne dostavili saopštenje.
U njemu se navodi da je mr Miodrag Radulović, inspektor Vodoprivredne inspekcije Uprave za inspekcijske poslove danas obavio inspekcijski nadzor nad izvođenjem radova „OK gradnje” d.o.o. iz Igala na lokaciji u Njivicama.


– Tom prilikom utvrđeno je da je investitor izvadio zemlju iz mora i da je prenio iza novoizgrađenog betonskog zida. Međutim, jedan dio zemlje ostao je na obali, pa je inspektor Radulović naložio da se hitno izradi drvena oplata koja bi zaustavila odronjavanje zemlje u more dok traje njeno premiještanje. Sa izgradnjom ove oplate počelo se danas pod nadzorom inspektora Radulovića – navodi se u saopštenju.
S obzirom na nepovoljne vremenske uslove investitor je bio objektivno spriječen da postupi po nalogu u predviđenom roku. Stoga je inspektor Radulović naložio investitoru da najdalje do ponedjeljka otkloni nepravilnosti. Inspektor će obaviti kontrolni pregled u ponedjeljak i eventualno preduzeti i druge Zakonom predviđene mjere.
U saopštenju se navodi da će javnost biti blagovremeno obavještena i o današnjoj kontroli građevinske inspekcije Uprave za inspekcijske poslove.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code