“VODOVOD” DA UPLATI PRVU RATU OD 50 HILJADA EURA ZA STRUJU I...

“VODOVOD” DA UPLATI PRVU RATU OD 50 HILJADA EURA ZA STRUJU I EPCG UKLJUČUJE PUMPE

61
0
Podijeli

U Herceg Novom će tokom dana doći do normalizacije snabdijevanja vodom. EPCG uključiće ponovo na elktro mrežu pumpna postrojenja kada novski „Vodovod” plati prvu ratu duga u iznosu od 50 hiljada eura.

Ovaj dogovor postigi su predstavnici EPCG, izvršni direktor Stefano Pastori i rukovodilac sektora za operativne poslove Miloš Bigović, sa predsjednikom opštine Dejanom Mandićem u Podgorici.
U saopštenju iz kabineta predsjednika Mandića navodi se da su aktuelni problemi sa vodosnabdijevanjem nastali isključenjem struje pumpnim stanicama Kula, Bajer I i II, Španjola, a dug koji „Vodovod i kanalizacija” D.O.O ima prema „Elektrodistribuciji” biće otplaćen u ratama.
Prvu ratu od 50.000 eura „Vodovod” će platiti danas kreditnim sredstvima CKB-a, a drugu u istom iznosu iduće nedjelje. Dogovoreno je takođe da do septembra „Vodovod i kanalizacija” redovno izmiruje mjesečne fakture „Elektroprivrede”. Čim prva rata zaostalog duga bude uplaćena, iz„Elektroprivrede” obećavaju da će pumpna postrojenja „Vodovoda” odmah priključiti na distributivnu mrežu.
Podsjećamo EPCG je zbog duga Vodvoda od 815.000 eura sa elektro mreže sistemski počela da isključuje pumpna postrojenja za vodu, prošlog četvrtka, ali nakon što je o tom rasporedu obavjestila zvanično v.d. direktora Šabanovića 7. marta. Prije toga su iz EPCG poslali opomenu pred isključenje.
Odbor direktora Vodovoda na jučerašnjem hitnom sazvanom sastanku zbog ove situacije donio je odluku da se i njihovim privrednim dužnicima da rok od 7 dana da uplate svoja dugovanja, ili će ih isključiti sa vodovodne mreže.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code