“Vodovod i kanalizacija”: U Baošićima smo zaustavili fekalije pravovremeno

“Vodovod i kanalizacija”: U Baošićima smo zaustavili fekalije pravovremeno

7
Podijeli

Na tekst Radija Jadran od 7. avgusta „U Baošićima duž šetališta teku otpadne vode, niko ne reaguje“, reagovali su jutros iz tehničke službe DOO”Vodovod i kanalizacija” Herceg Novi.

– U tekstu se, između ostalog, navodi: „Vlasnici koji drže lokale u blizini, pozvali su nadležne, ali još niko ne reaguje. U ovo doba, teško i jeste doći do nadležnih… onda bi ujutru rano već mogli da zaustave oticanje fekalija…“

Picerija i restoran

Naslov teksta, ali i citirani dio, u suprotnosti su sa onim što je činjenično stanje. Istina je da su radnici „Vodovoda i kanalizacije“ po dobijenoj prijavi odmah izašli na teren i pristupili otklanjanju kvara. Takođe, asistirali su službenici Komunalne policije.

I jedni i drugi na terenu su bili dosta prije nego što je navedeni tekst objavljen.

U jeku turističke sezone broj potrošača se utrostruči i, samim tim, kapacitet otpadnih voda je veći. U toku dana ekipe kanalizacije preduzeća „Vodovod i kanalizacija Herceg Novi“ imaju preko 20 intervencija na mreži, prvenstveno zbog kvarova izazvanih nesavjesnim bacanjem u sistem materijala koji nije namjenjen otpadnim vodama, što prouzrokuje začepljenje.

U toku današnjeg dana očišćena je detaljno kompletna mreža u Bijeloj i Baošićima, uz pomoć cistjerne iz Vodovoda Tivat, a treba naglasiti i da je ronilac stalno angažovan od strane novskog „Vodovoda“, kako bi se redovno kontrolisali stanje i začepljenja podmorskih ispusta. Radnici kanalizacije rade 24 sata, svake turističke sezone, u nekoliko smjena, bez obzira na ekstremne temperature.

Činjenica je da problemi postoje, da je mreža u ovom trenutku preopterećena i da su veće ili manje havarije u sistemu koji je zastario naša realnost.

S druge strane, isto tako tačno je i da se ne dešava da na prijave „niko ne reaguje“, kako je to u tekstu navedeno, već su ekipe na terenu non-stop.

Nažalost, u pomenutom tekstu, te, druge strane – nema. Takođe, ni 17 sati nakon objave nema aktuelne informacije da je kvar iste večeri saniran, što je, jednako kao i vijest da je kvar nastao, informacija o kojoj treba objektivno obavijestiti građane.

U nadi da ćemo nastaviti dobru saradnju, radi blagovremenog i tačnog izvještavanja građana, srdačno Vas pozdravljamo – navodi se na kraju reagovanja.

7 Komentari

  1. Evo nekoliko cinjenica fekalije nebi izbile da je pusten kolektor niti bi ovu pricu sad pricali a za to treba pitati sve bivse top menadzere iz opstine mracevica ibonog vizionara krusa iz izbora sad ga nidje nema a radnici i vododvod rade sta mogu u ovom trenutku nemoj te da laprdate kad ne znate sta je kanalizacija sta du ispusti a kad ste prodavali zemlju rusima bilo vam je dobro a niste razmisljali dje ce te sa njihovim g….. nego da vam vodovod resava kapa dolje za radnike iz kanalizacije

    9
    3
  2. Izgleda da mi ne zivimo u istom gradu,uradite anketu sa turistima i mjestanima dje je bio problem pa cete gospodo iz vodovoda dobit pravi odgovor…

    11
    4

Ostavite komentar

*

code