Početna Društvo “VODOVOD“ ISKLJUČUJE NEUREDNE PLATIŠE, A ELEKTROPRIVREDA “VODOVOD“

“VODOVOD“ ISKLJUČUJE NEUREDNE PLATIŠE, A ELEKTROPRIVREDA “VODOVOD“

0

vodovodJednom dijelu Uprave zgrade hercegnovskog Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, kao i u radionici u Zelenici isključena je struja zbog duga koji već duži vremenski period ne pada ispod 600.000 eura.
Iako je postignut dogovor između Elektroprivrede i Vodovoda o izmirenju računa kroz mjesečne rate, on se ne poštuje. Kako Radio Jadran nezvanično saznaje zaposleni u ovom preduzeću nisu dozvolili isključenje sa mreže u čitavom objektu, pa se poslovi u Vodovodu ipak obavljaju, ali otežano. Takođe saznajemo da je prvobitna represivna mjera Elektroprivrede bila i da se isključe pumpe za vodu, ali su od toga odustali jer bi najviše ispaštali građani Herceg Novog, koji su ove godine mnogo puta bili bez vode.
Hercegnovski Vodovod ima velika potraživanja koja se računaju na 1,5 milion eura. Protiv većih dužnika, kao što su „Vektra Boka” koja duguje 400.000 eura, Vojska sa 200.000, direktor „Vodovoda” Zoran Šabanović je ranije je najavio tužbe.
No, Vodovod i dalje duguje Elektroprivredi 600.000 eura, državi 900.000, a dobavljačima 200.000 eura. Kad se tome dodaju dugovi bankama, Konavoskom komunalnom preduzeću i zaposlenima, minus je veći od 2,5 miliona eura.
Podsjećamo da je Elektroprivreda Crne Gore 18. oktobra opomenula Vodovod da ako do 25. oktobra ne plati račune da će biti isključen sa mreže 24. oktobra.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code