Početna Društvo “VOLI“ PREUZIMA RADNIKE, DUG I 18 OBJEKATA “NOVITA“

“VOLI“ PREUZIMA RADNIKE, DUG I 18 OBJEKATA “NOVITA“

0

voliKompanija “Voli“ definitivno preuzima 18 maloprodajnih objekata “Novita“ i dug, a svi zaposleni biće “Volijevi“ radnici – ovo je Radiju Jadran danas tokom obilaska samoposluge Novito na Gomili potvrdio direktor maloprodaje u kompaniji “Voli“, Milorad Đonović.

– Ovim prvim obilaskom otpočinjemo prvu fazu preuzimanja Novitovih prodavnica, sljedeća pripremna faza će potrajati oko mjesec – kaže Đonović ističući da je i njima u interesu da poslovi otpočnu što prije, kao i da je sve regulisano ugovorom.

Picerija i restoran

Od 22 objekta koliko ih ima Novito, Voli će preuzeti 18, jer se neki ne poklapaju sa koncepcijom Volija.

 

Đonović, pak, kaže da će oni nastojati da preuzmu što više prodavnica. Te riječi su najviše obradovale zaposlene u ovom objektu, koji već mjesecima među sablasno praznim rafovima provode radno vrijeme.

– Jedva čekamo da se pokrenemo i počnemo zaista da radimo onako kako smo to i navikli, da rafovi i skladište budu puni, a mi sigurni u svoja zaposljenja – rekli su nam radnici.

Nezvanično, direktor Volija  Dragan Bokan je dogovorio kupovinu za sedam miliona eura, od čega za bivši Era centar, na ulazu u Podgoricu, dva i po, a ostatak za dio obaveza prema državi i dobavljačima. U ugovorenu cijenu ulazi i dvogodišnji zakup prodavnica Mješovitog. Dug Novita iznosi 13 miliona eura, od čega je oko 10 miliona eura dug prema povjeriocima, a milion duguju Poreskoj upravi za zarade i doprinose zaposlenih.

Voli se sa Novitom dogovorio oko detalja preuzimanja krajem prošlog novembra, ali CKB nije dala saglasnost za prodaju zbog duga od 1,5 miliona eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code