Početna Društvo Volonteri osigurali 300 ćebadi za Azil na Dizdarici

Volonteri osigurali 300 ćebadi za Azil na Dizdarici

12

Grupa hercegnovskih volontera, ljubitelja životinja – naročito pasa, okupljena u Fb grupi „Beautiful Animals“ okončala je krajem prošle sedmice veliku akciju prikupljanja ćebadi za nezbrinute pse u Azilu na Dizdarici.

U tri navrata, volonteri su uspjeli da obezbijede 300 ćebadi.

Kako su nam kazali, posljednja nabavka stići će sjutra, nakon čega će krenuti sa distribucijom.

Ćebad su obezbijeđena uglavnom privatnim donacijama članova, koji su i sami vlasnici pasa i koji u kontinuitetu, u skladu sa mogućnostima, pomažu da psi na Dizdarici, osim smještaja i kuvane hrane, imaju i druge neophodne „sitnice“.

Podsjetićemo da su tako početkom novembra prošle godine isti volonteri sredili 21 boks kućicu, tako što su ih popravili i opiturali „živim“ bojama, pa  su sada uslovnije.

Volonteri su zamolili sve koji su u mogućnosti da pomognu u obezbjeđivanju granula za oko 115 pasa smještenih u Azilu.

Oni su ujedno apelovali i na vlasnike pasa, čiji ljubimci šetaju slobodno, da im stave ogrlice, ili ih vežu, kako ne bi bili odvedeni u Azil.

12 Komentari

 1. Azil je postao interesna sfera dvije ocito neprijateljski nastrojene grupe.Prva su “stari” tkz.volonteri koji su odnedavno postali javno predstavljeni u nekim medijima.Oni objavljuju prilicno bogate dobacije koje dobijaju i ujedno brane Azil i radnike i hvale ih do nebesa.Pojavila se i nova grupa ljubitelja,vezana za Srednju skolu koja pokusava pomoci Azilu i upste zivotinjama u Novom.Odjedanput neprijateljstvo i otvoreno suprotstavljanje ovih prvih.Jedini razlog su interesi i to materijalne prirode.Umjesto da da se udruze,brane vec stecene pozicije.Nekima je interes i kada doniranu vrecu hrane iskoriste za svoje pse i dodaju prijateljima.Pih!

 2. A kakve veze s mozgom ima da psu gazda stavi ogrlicu i pusti ga da ide po ulicama i ujeda narod?! To je nezbrinuti pas jer nije ga dosta samo nabaviti nego ga njegovati i dresirati; u suprotnom se pretvara u psa lutalicu, imao ogrlicu ili ne.

 3. Pisete glupost u vezi korpi na njusci.Zna se koji psi trebaju imati korpe i plus biti na povocu.Ali se isto zna ciji psi su stalno pusteni i lutaju po gradu -za takve treba uvesti najostrije kazne.A lijepo sto su skupljene deke za azil,samo ne znam koliko ce koristiti psima po kisnom danu,bice mokre vrlo brzo.

  16
  4
 4. Svi psi od najmanjeg do najveceg koi seta ulicama a nema korpu na njusku treba da se odvede na dizdaricu. Pa kad vlasnik dođe po svog psa naplatite kaznu . Pa će vlasnici povest računa o svoim psima. Zalosno da psi lutaju ulicama

  20
  8
 5. Lijepo od volontera. Niste napisali gdje i kome se obratiti za daljne donacije. Zasto se ne organizuje lov sa uspavljujucim mecima na one pse lutalice o kojima ste pisali nedavni a koji divljaju i koji su postali opasni i za ljude i djecu na izletistima pa da se i oni na humani nacin smjeste u isti Azil za pse. Ako je problem u opremi,prikupiti pare donacijama da se kupi jedna takva puška. Takodje poraditi na uvodjenju zakona i njegovoj primjeni po kom svaki pas mora da bude registrovan kao i vlasnik koji bi odgovarao za napustanje svog ljubimca velikom novcanom kaznom.

  19
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code