Početna Društvo VOLONTERSKI SERVIS U HERCEG NOVOM

VOLONTERSKI SERVIS U HERCEG NOVOM

0

VolunteersOd sjutra će Herceg Novi imati Volonterski servis, čije je otvaranje najavljeno u 11 h u zgradi Novljanke. Volonterski servis „Herceg Novi – prijatelj djece“ odobrili su Fond za aktivno građanstvo i Kooperativa holandskih fondacija za centralnu i jugoisročnu Evropu. Nevladina organizacija “Omladinski centar” Herceg Novi, koja je aplicirala za projekat ističe da je on namijenjen svoj djeci Herceg Novog, a posebno iz Dječijeg doma „Mladost“, kao i siromašnu djecu.

Milijan Mijović iz NVO Omladinski centar, kaže za Radio Jadran, da će se projekat sprovoditi u dva smjera, kroz radionice koje podrazumijevaju pomoć u učenju, zatim kreativne radionice i radionice prevencije.

Svakog mjeseca će sprovoditi neku akciju. Tako će u septembru -koji je mjesec dječije bezbjednosti, u saradnji sa školama farbati pješačke prelaze u blizini škola. Mart će biti “zeleni mjesec”, u kojem će se truditi da ozelene neku javnu površinu, a u aprilu su planirali da, uz pomoć građana srede neku javnu površinu i izgrade na njoj igralište.

Radionice će se sprovoditi u prostoru koji su dobili na jednogodišnje korišćenje od firme PKB Herceg Novi, u zgradi Novljanke. Aktivnosti će koordinisati mentori – profesori, nastavnici, doktori… U projekat će, na volonterskoj osnovi, takođe biti uključeni i najbolji đaci i studenti kao i svi oni koji pokažu dobru volju i znanje da pomognu drugima.

Ovaj jednogodišnji program počeo je akcijom pod nazivom „Prvomajska vatra“, koja je realizovana za njihove najbolje volontere i prijeteljske organizacije i njene članove.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code