Početna Društvo Vozači, oprez zbog promjene meteo uslova!

Vozači, oprez zbog promjene meteo uslova!

1

Shodno najavama Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju da se u narednim danima na području Crne Gore očekuje zahlađenje i promjena vremenskih uslova, koji mogu biti nepovoljni za odvijanje drumskog saobraćaja, iz Uprave policije skreću pažnju vozačima, da najavljena meteorološka situacija, može dovesti do otežanog odvijanja saobraćaja, smanjene vidljivosti, ali i zastoja i vanrednih prekida u saobraćaju, pa i povećanog broja saobraćajnih nezgoda.

Saobraćajna policija će, kroz  pojačano prisustvo i mobilnost na najfrekventnijim saobraćajnicama i kritičnim dionicama puta, nastojati da preventivnim aktivnostima  doprinese nesmetanom i bezbjednom odbijanju saobraćaja,  ali i pojačanom kontrolom učesnika u saobraćaju, posebno u dijelu posjedovanja zimske opreme, na putnim pravcima gdje je takva oprema obavezna u zimskim uslovima ( snijeg, led ili poledica).

Iz policije apeluju na vozače, da uz dodatan oprez i strpljenje, vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, i da na put ne kreću bez propisane zimske oprema, obavezne za putnička i teretna  motorna vozila.

1 komentar

  1. Odlican tekst,kao prvo veoma lijepo srocen a i stvarno znaci da se ljudi malo bolje pripreme PSIHICKI na drugaciji pristup voznji,jer smo svi ponalo opustili,a led je opasan

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code